6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Carolina Neurath och Pelle Nilsson

Carolina Neurath och Pelle Nilsson blir programledare för Morgonstudion. (foto: Privat/SVT).

Publicerad 10 maj 2017 08:40 - Uppdaterad 12 maj 2017 10:53

Carolina Neurath och Pelle Nilsson nya programledare för Morgonstudion

Carolina Neurath, ekonomijournalist på Svenska Dagbladet, och Pelle Nilsson, programledare för Gomorron Sverige, är nu klara som programledare för Morgonstudion, som startar i slutet av augusti.

- Dessutom kommer två av våra absolut starkaste programledare att svara för nyhetsuppdateringarna i Morgonstudion. Alexander Norén och Åsa Avdic är välkända profiler för SVT:s publik. De blir nu en del av det nya team som ska leverera Sveriges mest spännande nyhetsprogram på mornarna, säger Ulf Johansson, programchef SVT Nyheter.

Sedan tidigare är det klart att Karin Magnusson och André Pops blir programledare för Morgonstudion.

Nu presenteras även Carolina Neurath och Pelle Nilsson som nya programledare.

Alexander Norén och Åsa Avdic.

Alexander Norén och Åsa Avdic kommer att svara för nyhetsuppdateringarna i Morgonstudion. (foto: SVT)

Åsa Avdic och Alexander Norén, båda programledare för Gomorron Sverige och välkända SVT-profiler, kommer att svara för nyhetsuppdateringarna i Morgonstudion.

Ekonomijournalist

Carolina Neurath, som nu rekryterats till SVT, har sedan 2009 arbetat som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och har bland annat vunnit Stora Journalistpriset och Guldspaden för sin granskande journalistik.

– Jag är väldigt samhällsintresserad, och tycker det ska bli kul att få grotta mer i alltifrån politik och utrikesjournalistik till aktuella snackisar. Jag ser fram emot att vi ska vara snabba att rapportera direkt när stora nyheter briserar. Det här känns som en otroligt rolig, svår och spännande utmaning som på en gång kändes självklar att tacka ja till, trots att jag trivdes bra på SvD där jag jobbat i åtta år, säger Carolina Neurath.

Journalistisk spets

– Neurath är en av landets mest spännande journalister. Hon har journalistisk spets och har redan fått flera professionella utmärkelser. Med sin ekonomibakgrund är hon en stor tillgång och blir ett bra komplement till de övriga programledarna. Pelle Nilsson har etablerat sig i de unga åldersgrupperna som ankare i Lilla Aktuellt och har därefter gått vidare med både det nuvarande morgonprogrammet och krävande fördjupningar i Aktuellt, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter.

Pelle Nilsson är idag programledare på Aktuellt och Gomorron Sverige och kommer fortsätta som programledare för den nya Morgonstudion.

– Gomorron Sverige har letts av otroligt proffsiga kollegor som jag beundrar och lärt mig mycket av. Därför känner jag mig stolt och hedrad att få jobba med det program som ska ta vid. Jag är också genuint nyfiken på mina nya kollegor, som jag inte jobbat med tidigare. Jag är övertygad om att vi tillsammans ska göra ett modernt, rappt, nyfiket, nyhetsdrivet och angeläget program med värme som blir allas självklara start på dagen, säger Pelle Nilsson.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör