10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Adde Granberg blir ny CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf biträdande teknikdirektör.

Adde Granberg blir ny CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf biträdande teknikdirektör. (foto: SVT)

Publicerad 4 maj 2017 15:00 - Uppdaterad 9 maj 2017 23:41

Adde Granberg blir ny teknikdirektör

Adde Granberg har idag utsetts till CTO/teknikdirektör på SVT och Daniel Ekelöf till biträdande teknikdirektör.

Adde Granberg tillträder sin nya tjänst den 15 maj och Daniel Ekelöf till midsommar.

Adde Granberg arbetar idag som chef för SVT Produktion och Daniel Ekelöf som teknikchef på SVTi med ansvar för SVT Play och de digitala plattformarna som är grunden för SVT:s onlinetjänster.

- Den tekniska utvecklingen går allt snabbare och SVT behöver kraftsamla och sätta mer fokus på tekniken för att kunna bli ännu bättre för publiken. Jag är glad över att kunna rekrytera två drivande och starka chefer till vår teknikenhet, säger VD Hanna Stjärne.

Avgörande tekniska beslut

SVT står inför avgörande strategiska tekniska beslut de kommande åren och de två nya cheferna kommer tillsammans att leda arbetet med SVT:s tekniska utveckling.

Adde Granberg blir ytterst ansvarig för SVT:s teknikenhet och kommer att ta plats i SVT:s företagsledning.

- Adde Granberg drivs av innovation och av att förnya och utveckla tv-branschen, både inom produktion och teknik. Hans energi och visionära tänkande kommer att hjälpa SVT att ta nya steg på det tekniska området. Daniel Ekelöfs utvecklingskraft har redan lyft SVT:s interaktiva avdelning, SVTi. Nu kommer hans strategiska digitala förmåga att komma hela SVT till del i en nyckelroll för bolagets utveckling, säger Hanna Stjärne.

Stort teknikskifte

- Det är ett stort förtroende att få leda den tekniska utvecklingen på Sveriges största mediehus samt bidra till att rusta oss för att möta publiken där den befinner sig, säger Adde Granberg och fortsätter:

- Att få lägga fokus på att säkerställa att vi blir mer användarvänliga på alla plan är stora utmaningar framöver. Vi har ett teknikskifte framför oss vilket jag har stor respekt för. Jag ser fram emot att få ta mig an den utmaningen tillsammans med Daniel och övriga medarbetare.

Daniel Ekelöf:

- SVT har länge varit i behov av att ta ett större grepp kring tekniken så att den kan stödja framtida utmaningar. Nu får vi chansen att bygga en teknisk helhet och en tydlig strategi för SVT. Det saknas knappast utmaningar men jag tror vi står väl rustade med ett bra lag för att kunna förflytta SVT dit vi behöver vara tekniskt för att kunna hantera det föränderliga medielandskapet. Vi behöver komma till den punkt där tekniken kan stödja transformationen fullt ut. Jag ser mycket fram emot att stödja Adde i detta arbete.

Den 1 mars i år separerades Teknikavdelningen från ekonomiavdelningen och blev då en egen enhet på SVT.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
SVT HR Kommunikation

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör