13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Susanne Saraman, Hans G Andersson och Malin Ströman är de tre nya produktcheferna.

Susanne Samaras, Hans G Andersson och Malin Ströman blir SVTi:s tre nya produktchefer.

Publicerad 19 april 2017 06:30 - Uppdaterad 20 april 2017 09:59

Nya produktchefer ska utveckla SVT:s digitala tjänster

Rekryteringen är klar och de nya produktcheferna utsedda. Med tydligare mandat och ansvar ska de leda och driva arbetet med SVT:s digitala huvudtjänster vidare.

Susanne Samaras blir produktchef för SVT Play, Hans G Andersson för nyhetstjänsten och Malin Ströman för barntjänsterna.

Som ett led i arbetet med SVT:s nya strategi och med ambitionen att bli tydligare och snabbare, genomförde SVTi en organisationsförändring tidigare i våras. I samband med denna infördes också en ny produktchefsroll för de tre huvudtjänsterna, en för SVT Play, en för nyheter (sport och samhälle) och en för barn.

Nu är de tre nya produktcheferna utsedda. I sina roller kommer de att leda, driva och utveckla respektive huvudtjänst. De kommer också att ha personal- och budgetansvar samt ha nära samarbete med programdirektörer och programbeställare, nyheterna, ATV och andra avdelningar på SVT.

Kommer från UR

Susanne Samaras, som blir produktchef för SVT Play, arbetar idag som webbutvecklingschef på Utbildningsradion, UR. Där har hon bland annat lett arbetet med att modernisera UR:s digitala huvudkanaler: URPlay.se, URSkola.se och UR.se.

Dessförinnan har Susanne arbetat som konsult på Cloud Nine och Huge Sweden med digital produkt- och varumärkesutveckling, strategi och förändringsledning.

- Att jobba med public service är oerhört viktigt för mig. Att jag nu får förtroende att arbeta med en av Sveriges mest använda streamingtjänster och dessutom ett av de landets mest kända varumärken är en stor och spännande utmaning, säger Susanne Samaras.

Nyhetstjänsten

Hans G Andersson, som blir produktchef för nyhetstjänsten (sport och samhälle), har de senaste åren arbetat på SVTi som programchef för nyheter, sport och program och har de senaste månaderna haft tf-rollen som produktchef.

Hans G Andersson har lång och bred erfarenhet från digitalt arbete, webb och interaktivitet sedan tjugo år tillbaka. Han började på SVT 2002, som webbansvarig i Göteborg. 2007 gick han till SVTi och har sedan dess haft roller som projektledare, konceptchef och produktutvecklingschef.

- Det är ingen liten uppgift vi har framför oss, men det är så mycket bra på gång, både redaktionellt och i utvecklingen på SVTi, att den utmaningen bara känns rolig. Jag är stolt över vad vi gjort med nyheterna och sporten online de senaste åren, och jag ser fram emot att fortsätta det arbetet tillsammans med utvecklingsteam, redaktioner och programledning, säger Hans G Andersson.

Barntjänsten

Malin Ströman, som blir produktchef för barntjänsten, arbetar även hon på SVTi och har idag tf-rollen för samma tjänst.

Hon har lång erfarenhet inom webb och digitalt utvecklingsarbete. År 2011 kom hon till SVT och SVTi som utvecklingsansvarig för barntjänsten.

Tidigare har Malin Ströman arbetat som produktchef på Stardoll, kunskapsingenjör på Artifical Solutions och som entreprenör inom e-handel och utbildning.

- Vi har i dagsläget mycket spännande igång på Barnkanalen, men i den nya rollen som produktchef ser jag mest fram emot att få samarbeta och stärka upp våra digitala produkter tillsammans med Susanne Samaras och Hans G Andersson. Med en produktchef för respektive digitalt område kan vi tillsammans få mycket ny energi och nya synergier kan uppstå.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör