15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ulf Johansson

Ulf Johansson, chef för riksnyheterna, tar över som projektledare för SVT Opinion och Opinion live efter sommaren. (foto: SVT)

Publicerad 29 mars 2017 09:15 - Uppdaterad 3 april 2017 15:32

Ulf Johansson börjar på SVT Opinion och Opinion live

Ulf Johansson slutar som programchef på Riksnyheterna och börjar efter sommaren som projektledare för SVT Opinion och Opinion live på samhällsredaktionen i Göteborg.

Han tillträder formellt sitt nya uppdrag senast den 1 september.

- Jag är oerhört stolt över att ha fått vara ansvarig utgivare för landets viktigaste nyhetsorganisation och jag hoppas att jag bidragit till redaktionens fantastiska förflyttning de senaste åren. Efter drygt fem år och en ny stor, omorganisation är det rätt läge att lämna över. I Göteborg produceras spännande och modig journalistik och det är en miljö som känns oerhört stimulerande att komma in i. Samhällsjournalistik är min hemmaplan men Opinion live blir en helt ny erfarenhet för mig. Jag ser verkligen fram emot den utmaningen, säger Ulf Johansson.

Opinionsjournalistik

- Ulf är en av landets mest erfarna publicister. Och han räds inte att ta diskussionerna när det bränner till. Opinionsjournalistiken är en central och allt viktigare del i public service-uppdraget och jag gläds över att Ulf är beredd att göra ett rejält jobb i vår journalistiskt starka avdelning, säger Robert Olsson, programchef på SVT Göteborgs samhällsavdelning.

- Jag är glad över förmånen att få ha arbetat med Ulf. För mig exemplifierar han det goda utgivarskapet. Ulf har alltid stått upp för sin redaktion. Han har diskuterat, försvarat, motiverat och inte minst brunnit för Riksnyheterna och dess medarbetare. Jag kommer nu inleda processen med att hitta en efterträdare och söker både externa och interna kandidater, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
SVT HR/Kommunikation

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör