21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Glada vinnare! Fr v: Anne Lundin Ziegler, Gabriella Ekström, Helène Sahlin och Kickan Söderberg.

Glada vinnare! HR-partners Anne Lundin Ziegler och Gabriella Ekström, bitr HR-direktör Helène Sahlin och HR-partner Kickan Falck Söderberg. (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 29 mars 2017 22:42 - Uppdaterad 3 april 2017 15:32

SVT är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare!

SVT fick på onsdagskvällen ta emot första pris på Randstad Award som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland de 150 största företagen i landet. Och det var svenska folket som hade röstat.

- Det är fantastiskt! Jag känner mig så stolt och glad, sa Helène Sahlin, bitr HR-chef efter prisutdelningen.

- Det här betyder väldigt mycket för SVT. Vi är beroende av att locka till oss mycket kompetens och talanger framöver.

Med 4 963 medverkande företag i 27 länder är Randstad Award världens största oberoende employer branding-undersökning. En mängd olika synpunkter samlas in från ca 225 000 personer och sammanställs av ICMA Group, som är ett oberoende marknadsundersökningsföretag.

I undersökningen, som genomfördes under hösten 2016, deltar ett representativt urval av varje lands befolkning (i Sverige ca 5 000), både anställda, studerande och arbetssökande i åldern 18 - 65 år. Respondenterna får först identifiera de företag de känner igen, därefter uppge om de vill arbeta för dem och slutligen svara på frågor kring arbetsgivarens varumärke.

SVT:s HR-partner Gabriella Ekström tar emot förstapriset på scenen.

Glad Gabriella Ekström, HR-strateg, tar emot förstapriset på scenen av konferencier Frida Boisen. (foto: Marika Ireblad)

Prisutdelningen, som i Sverige skedde för fjärde året i rad, ägde rum på Vasateatern i Stockholm och ca 300 medarbetare från företag från hela Sverige fanns representerade.

Styrkebesked för public service

Gabriella Ekström, HR-strateg på SVT HR/Kommunikation, fick ta emot priset framme på scenen av konferencier Frida Boisen. På frågan vad det betyder för SVT att bli framröstad som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare svarade hon:

- Det är ett styrkebesked för public service. Det gör oss ännu mer till hela Sveriges television som är vårt uppdrag när det gäller att nå ut till publiken.

Gabriella Ekström

Gabriella Ekström med pris, diplom och blommor. (foto: Marika Ireblad)

Har ni några tips att dela med er om hur man som företag kan stärka sitt employer brand?

- Att inse att det inte finns genvägar. Det handlar om att jobba med helheten för medarbetarna. Är man ett bra företag med sunda värderingar och ett tydligt varför man finns till så har man förutsättningen för ett bra employer brand.

Stadig värdegrund

Glad HR-chef Helène Sahlin med blombukett.

Glad och stolt bitr HR-direktör Helène Sahlin med vinnarbukett. (foto: Marika Ireblad)

Helène Sahlin, vad tror du är anledningen till att SVT vann förstapriset?

- Självklart handlar det om att SVT är ett välrenommerat företag med fantastiska program. Vi står också stadigt i vår värdegrund, vilket är speciellt viktigt bland den yngre generationen.

- SVT har också, vid flera tillfällen, uppmärksammats som ett företag där det finns goda utvecklingsmöjligheter och som arbetar för att främja mångfald och Sverigespegling. Jag tror det är en signal på att vi bedriver ett lyckosamt employer brandingarbete. Vi har de senaste åren arbetat fokuserat med detta och lyckats profilera SVT som en öppen och möjlig arbetsplats, säger hon.

 

De fem mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige:

1) SVT

2) Volvo Car Corporation

3) Volvo Group

4) Sveriges Radio

5) CGI

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

34 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör