19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Carina Bergfeldt på sjukhuset i Washington.

Carina Bergfeldt på sjukhuset i Washington. Korreteamet i Asien, Susan Ritzén och Nicolai Zellmani, budade över en nalle som sällskap! (foto: SVT)

Publicerad 20 oktober 2016 17:27 - Uppdaterad 30 oktober 2016 12:51

Carina Bergfeldt kolerasjuk efter haitibesök

SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt blev på torsdagen utskriven från ett sjukhus i Washington. Hon har vårdats där några dagar efter att ha blivit smittad av kolera under rapporteringen om Matthews härjningar på Haiti.

Carina Bergfeldt berättar för Vipåtv att hon precis blivit utskriven  och att hon nu ska vila en vecka innan hon är tillbaka i rutan igen i slutet av nästa vecka.

- Jag mår mycket bättre nu, men allt är fortfarande lite som "slow motion" i huvudet. Läkarna säger att när jag får i mig tillräckligt med vätska så kommer det att fixa sig - och det tar ungefär en vecka till för kroppen att bli som vanligt igen.

”Ovälkommen gäst”

Carina Bergfeldt publicerade på sociala medier tidigare i veckan att hon fått med sig en "ovälkommen gäst" i kroppen från en arbetsresa till Haiti, men att hon då inte visste vad hon drabbats av. Under torsdagsmorgonen, svensk tid, publicerade hon ett foto från sjukhuset i Washington, till vilken hon berättar att hon har drabbats av sjukdomen kolera.

"Efter jordbävningen 2010 kom hjälparbetare från hela världen till Haiti. De kom med goda intentioner - och med kolera - till ett land som varit kolerafritt i över hundra år. Det tog FN sex år, fram till augusti 2016, att erkänna rollen de själva spelat. På den tiden har 10 000 dött i sjukdomen. Samtidigt har 770 000 personer smittats av kolera på Haiti. Nu, sedan några dagar, är jag en av dem", skriver hon på Instagram.

Vill tacka alla

Många har hört av sig till Carina Bergfeldt och hon vill genom Vipåtv framföra sitt tack:

- Jag är så himla glad och rörd och tacksam över all omtanke jag fått från så många kollegor på SVT. Min chef Ingrid Thörnqvist har hört av sig många gånger om dagen, kontorschefen här i Washington, Anneli Nilsson, har suttit med mig i timmar på akuten, och mina kollegor i Asien, korreteamet Susan Ritzén och Nicolai Zellmani, budade till och med över en nalle som höll mig sällskap. Jag är så jätteglad och rörd att jag har så fina kollegor!

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Marika Ireblad

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör