15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Julkalendern Selmas saga

Julkalendern "Selmas Saga". (foto: Ulrika Malm/SVT)

Publicerad 13 oktober 2016 07:00 - Uppdaterad 15 oktober 2016 20:34

Många nya SVT-titlar till MIP i Cannes

Höstens upplaga av MIP-mässan i Cannes äger rum 17-20 oktober.

Till mässan tar SVT Sales med elva nya program och tre nya format.

Bland titlarna kan nämnas julkalendern ”Selmas saga”, dramaserien Regnbågsfamiljen, kulturprogrammet ”Shakespeare – mer än ord” och dokumentären ”Vägen till vansinnet”.

MIP-mässan är Europas största marknad för att köpa och sälja tv-program och enligt arrangörerna förväntas cirka 13 700 deltagare, från drygt 4600 företag, trängas i Cannes nästa vecka.

Helgen före den stora mässan äger MIPJunior rum, där inköpare från hela världen screenar barnprogram. SVT Sales har med tre nya barnprogram, och lika många nya barnformat, till MIPJunior.

Årets julkalender

Ett av de nya barnprogrammen är årets julkalender ”Selmas saga”, en färgsprakande äventyrsserie med Johan Ulveson, Ester Vuori och Leo Hellenius i huvudrollerna. Den handlar om åttaåriga Selma, som lyckas smyga sig ombord på en luftskeppsexpedition till Nordpolen för att undersöka om jultomten verkligen existerar.

Regnbågsfamiljen

Regnbågsfamiljen (foto: SVT)

Dramaserien ”Regnbågsfamiljen” berättar om femåringarna Acke och Fia som bor i en utökad HTBQ-familj, med två mammor, två pappor, åtta mor- och farföräldrar samt en farmorsmor. Utan att använda pekpinnar vill serien visa barn att familjer idag kan se ut på alla möjliga sätt.

Stor succé online

Den galne franske kocken ”Bon” lagar mat som ingen annan. Serien har gjort stor succé både på Barnkanalen och inte minst online, där den ständigt hamnar på topplistorna över mest sedda program.

De tre nya barnformat som SVT Sales tar med är ”Fixa rummet”, ”Zombie” och ”Vår restaurang”.

Vår restaurang

Vår restaurang (foto: SVT)

Bland de tre nya dokumentärerna finns Åsa Blancks dokumentär ”Vägen till vansinnet”, som blev mycket hyllad när den sändes i SVT. Filmen handlar om Kent Sidvall, som med hjälp av musiken lyckas ta sig ur hemlöshet och missbruk.

David Lagercrantz

Filmen ”David Lagercrantz – året med Millennium 4” berättar om det gigantiska, internationella släppet av boken ”Det som inte dödar oss”, fortsättningen på Stieg Larssons bokserie om superhackern Lisbeth Salander.

Det är också ett intimt porträtt av författaren David Lagercrantz, under ett otroligt intensivt arbetsår.

UR-dokumentären ”Den automatiserade framtiden”, som sänds i SVT1 onsdag 19 oktober, handlar om hur robotar och maskiner alltmer ersätter mänsklig arbetskraft och vad det gör med vårt samhälle. Filmen är gjord av Magnus Sjöström och ger en spännande och tänkvärd inblick i en framtid som redan är här.

Vegorätt

Vegorätt (foto: SVT)

Vegorätt

I matlagningsserien ”Vegorätt” lagar kockarna Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn oemotståndliga, vegetariska rätter. Dessutom tar SVT Sales med senaste upplagan av populära ”Trädgårdstider”, där en stor del av säsongens trädgårdsarbete var inriktat på att förbereda bröllopet mellan Destiny och Hanna.

Tre nya kulturprogram ingår också bland nyheterna i katalogen. Ditte Feuk och Fredrik Stattin ligger bakom ”Shakespeare – mer än ord”, som återskapar den musik och de danser William Shakespeare ofta skrev in i sina berömda pjäser.

"Den fantastiska resan"

"Den fantastiska resan" (foto: SVT)

Radiosymfonikerna

Dokumentären ”Den fantastiska resan” berättar om det unika samarbetet mellan Radiosymfonikerna och deras chefsdirigent Daniel Harding. Dessutom ingår konserten ”Den gömda symfonin”, där Harding dirigerar just Radiosymfonikerna i Felix Mendelssohns halvt bortglömda, femte symfoni.

Vipåtv rapporterar direkt från mässan i Cannes i nästa vecka.

Fakta:

MIP-mässan är Europas största marknad för att köpa och sälja tv-program och enligt arrangörerna förväntas cirka 13 700 deltagare, från drygt 4600 företag, trängas i Cannes nästa vecka.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör