19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Joachim Dyfvermark (t h) är en av lärarna på Uppdrag gransknings TV-skola. Till vänster om honom står Miranda Petrucic, ledare för gruppen från OCCRP som själv föreläser på seminarier runt om i världen och kallats "verklighetens Lisbeth Salander". (foto: Stefan Bååth)

Publicerad 12 oktober 2016 16:26 - Uppdaterad 30 oktober 2016 12:53

"UG - bäst i världen på undersökande journalistik i TV"

Uppdrag granskning har den här veckan anordnat en tredagars tv-kurs i Göteborg för tolv journalister från organisationen OCCRP.

Temat för kursen har varit ”Investigative TV”.

Journalisterna, som anlände till Göteborg och kursen i måndags, kommer från länder som Bosnien, Georgien, Ukraina, Ryssland och USA, och vill lära sig mer om undersökande journalistik och ta del av Uppdrag gransknings sätt att arbeta.

- Jag är så imponerad av Uppdrag granskning som håller den absolut högsta kvaliteten i världen när det gäller undersökande journalistik i TV, säger Miranda Petrucic, själv en internationellt framgångsrik undersökande journalist som i år vunnit flera priser, bland annat Knight International Award.

- Det är en ren ära för oss att få komma hit och lära oss hur man gör, fortsätter hon.

Viktigt samarbete

OCCRP är en organisation som bistår journalister över hela världen i granskningar av korruption.

- Samarbetet med OCCRP har betytt mycket för oss, inte minst gäller det granskningarna av Telia Soneras affärer i Uzbekistan och Azerbadjan. Den här tredagarskursen är ett sätt betala tillbaka, säger Nils Hanson, projektledare på Uppdrag granskning.

Medverkar på kursen gör: Joachim Dyfvermark, Nils Hanson, Kenny Adersjö, Frida Johanson, Kalle Thorslund, Nadja Yllner, Karin Mattisson, Frans Huhta och Ola Christoffersson.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör