21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Karin Hübinette

Karin Hübinette (foto: Sören Andersson/TT)

Publicerad 21 september 2016 12:07 - Uppdaterad 4 oktober 2016 15:03

Karin Hübinette ny utvecklingschef på Riksnyheterna

Karin Hübinette, projektledare för Samhälle Kultur och utvecklingsansvarig för Riksnyheternas omorganisation, blir den 1 oktober administrativ utvecklingschef på Riksnyheterna.

- Det ska bli väldigt kul att få vara med och driva utvecklingen inom Riksnyheterna, säger hon.

Riksnyheterna tar nu ett stort steg mot att bättre möta publikens behov, med en snabb, relevant nyhetsleverans på de digitala plattformar där en stor del av publiken befinner sig.

Samtidigt ska Riksnyheterna fortsätta att granska och fördjupa både online och i broadcast. För att säkra förändringsarbetet både vad gäller arbetssätt, teknik och administration tillsätts nu en administrativ utvecklingschef.

Bred erfarenhet

Ulf Johansson programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter:

- Karin Hübinette har en mycket bred erfarenhet av hela SVT:s verksamhet. Många känner henne som en av våra mest profilerade programledare, men på senare år har hon skaffat sig kompetens kring i stort sett alla delar av företaget. Det gör henne perfekt för uppgiften att utveckla arbetssätt i ett skede då vi så effektivt som möjligt ska få ut maximalt av SVT:s samlade resurser.

Journalistiska innehållet

Karin Hübinette ser fram emot nya uppdraget att vara med och driva utvecklingen inom Riksnyheterna.

- Jag har jobbat många år som journalist, men har blivit alltmer intresserad av att skapa förutsättningar för ett riktigt bra journalistiskt innehåll. Jag drivs av att hitta kreativa processer, nya lösningar på hur vi jobbar smartare med allt från teknik till administration.

- Efter att ha arbetat i olika roller på SVT, från programbeställare för nyheter och samhälle, till projektledare på allmän-tv, så vet jag vilken otrolig kunskap som finns på det här företaget och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter, säger Karin Hübinette.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör