13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Charlotta Friberg

Charlotta Friberg blir ny nyhetschef för online.

Publicerad 8 september 2016 10:14 - Uppdaterad 12 september 2016 14:31

Charlotta Friborg till SVT Nyheter

Charlotta Friborg, chefredaktör och vd för Upsala Nya Tidning, blir nyhetschef online på SVT:s riksnyheter.

- Jag har arbetat med digitala medier under många år och jag älskar det. SVT genomgår en väldigt spännande förändring och det ska bli roligt att vara med på den resan, säger Charlotta Friborg.

SVT Nyheters riksredaktion organiserar om. Charlotta Friborg blir ny nyhetschef för online och även ställföreträdande ansvarig utgivare.

- Charlotta Friborg är en av landets tyngsta och dessutom modigaste publicister. Hon har åstadkommit en imponerande publicistisk och digital utveckling i olika redaktionella organisationer. Charlotta Friborg kommer att tillföra kraft och kreativitet till SVT Nyheters fortsatta förändringsresa, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter.

Digitala medier

Charlotta Friborg har tidigare bland annat varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten samt redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

Charlotta Friborg har i rollen som mediechef drivit flera viktiga granskningar. Hon har prisats för sitt civilkurage och redaktionerna hon arbetat på har belönats för undersökande journalistik och digitalt berättande.

- Kombinationen av högkvalitativt journalistiskt material och stor journalistisk kompetens gör SVT till en mycket lockande arbetsplats, säger Charlotta Friborg.

Två nya nyhetschefer

I tisdags blev det klart med nya nyhetschefer för broadcast och planering. Judit Ek, idag avdelningschef för publicering på SVT:s riksnyheter, blir nyhetschef för broadcast och Michael Kucera, publiceringsredaktör på riksnyheterna, blir nyhetschef för planering.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Presschef

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör