22 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Robert Olsson

Robert Olsson blir ny programchef för samhälle i Göteborg. (foto: Anders Egle)

Publicerad 9 juni 2016 12:25 - Uppdaterad 13 juni 2016 12:24

Robert Olsson ny programchef för samhälle i Göteborg

Robert Olsson blir ny programchef för samhällsavdelningen i Göteborg. Han börjar sin nya tjänst i början av september.

I rollen som programchef ingår att leda och utveckla programverksamheten för samhällsutbudet, med starka titlar som Uppdrag Granskning, Opinion Live, Dold och Min sanning samt Absolut svensk och De kallar oss tiggare

- Det är ett ansvarsfullt, svårt och mycket roligt uppdrag att vara en del av en redaktion där Sveriges viktigaste samhällsjournalistik produceras. Det arbete som min företrädare Mette Friberg gjort med att bygga den här verksamheten är helt fantastiskt, säger Robert Olsson.

Fortsätta förädla och utveckla

- Mitt jobb blir att tillsammans med redaktionen fortsätta förädla och utveckla samhällsjournalistiken. Vi ska med journalistiken som verktyg både oroa och roa. För att lyckas måste vi utvecklas både vad gäller metod, som hur vi berättar våra historier. Men också bli bättre på att förstå de krav den digitala omställningen ställer på oss för att nå ut och få genomslag för vår journalistik, fortsätter han.

Västnytt

Robert Olsson började på SVT som redaktionschef för Västnytt 2002. Sedan dess har han arbetat som allmän-tv-chef i Göteborg, beställare i SVT:s programledning för nyheter och samhälle samt som programdirektör för nyheter, samhälle, current affairs och för det dokumentära utbudet.

Sedan februari i år har Robert Olsson varit ansvarig för hela allmän-tv i Göteborg samt personal- och verksamhetsansvarig för samhällsredaktionen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör