13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Emma Kronqvist och Andreas Bedinger (foto: SVT)

Emma Kronqvist och Andreas Bedinger (foto: SVT)

Publicerad 7 juni 2016 15:16 - Uppdaterad 8 juni 2016 15:43

Två Allmän-tv-chefer utsedda - med nytt uppdrag

Divisionsledningen och ledningsstrukturen inom programverksamheten inom SVTi/ATV kommer från 1 september att förändras.

Istället för dagens fyra Allmän-tv-chefer blir det två, som kommer att ingå i divisionsledningen och ha personalansvar för fem programchefer vardera.

Emma Kronqvist blir ATV-chef för Umeå, Göteborg och Malmö och Andreas Bedinger för Stockholm.

I Umeå, Göteborg och Malmö kommer det att införas platschefsuppdrag, där platschefen kommer att rapportera direkt till Allmän-tv-chefen och vara ansvarig för gemensam planering och gemensamma processer på de olika orterna.

Emma Kronqvist, som blir Allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, arbetar idag som ATV-chef i Malmö.

- Jag ser fram emot att få vara med att bygga ”Ett SVT”. Jag är övertygad om att vi tillsammans blir ännu starkare i utvecklingen av våra program när vi nu ortsöverskridande kan hjälpa varandra till framgång. Det kommer att vara av stor vikt att vara nära människor i Sverige för att vi fortsatt ska vara relevanta och spela en roll i människors liv, säger Emma Kronqvist.

Nästa steg i utvecklingen

Andreas Bedinger, som blir Allmän tv-chef för Stockholm, har de tre senaste åren varit ATV-chef för programverksamheten i Stockholm.

- Jag är glad över att få fortsatt förtroende att vara ATV-chef för programorten Stockholm. Det känns spännande och stimulerande att nu också få ett ännu tydligare uppdrag att vara med och forma övergripande strategier, handlingsplaner och vägval som ska ta divisionen och utbudet vidare till nästa steg i utvecklingen för att möta publikens behov och förväntningar i såväl nutidens som framtidens medielandskap, säger Andreas Bedinger.

Strategi- och förändringsarbete

Förutom att leda, utveckla och driva sitt resultatområde kommer Emma Kronqvist och Andreas Bedinger att ha ett gemensamt ansvar för strategi- och förändringsarbete för hela programverksamheten i divisionen.

De börjar sina nya uppdrag den 1 september 2016.

- Inom SVTi/ATV behöver vi rusta oss både organisatoriskt och med nya arbetssätt för att möta de utmaningar SVT står inför. Denna förändring är ytterligare ett steg i ett större förändringsarbete. Vi ska jobba mer öppet, flexibelt, snabbt och framförallt – tillsammans i nya skarpa konstellationer. Både med utbudet, de digitala tjänsterna och med relationen till publik och användare, säger Maria Groop Russel, divisionschef SVTi/ATV.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör