6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 19 maj 2016 17:08 - Uppdaterad 23 maj 2016 13:39

Ministrar möter media för att diskutera nätneutralitet

Med anledning av det upprop som 27 företrädare för den svenska mediebranschen gjorde för två veckor sedan, träffar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och näringsminister Mikael Damberg på fredagen undertecknarna till uppropet, för att diskutera det öppna internet och nätneutralitet.

Bland de inbjudna återfinns chefredaktörer, publicister och företagsledare inom mediesektorn från hela Sverige. Vd Hanna Stjärne representerar SVT.

Det var den 3 maj – på världsdagen för pressfrihet - som 27 chefredaktörer, VD:ar och företrädare från den svenska mediebranschen gjorde ett gemensamt upprop och krävde att riksdag och regering ska agera för att säkra ett öppet internet, lika för alla. Detta mot bakgrund av det samarbete som statligt ägda Telia inlett med den globala mediejätten Facebook.

”I förlängningen riskerar det svenska mediebolags möjligheter att nå ut till vår publik, allmänheten”, skrev de bland annat i uppropet.

Anmälningar

Efter publiceringen av uppropet, som skedde samtidigt i ett flertal tidningar och sajter, har PTS, Post- och Telestyrelsen, fått ta emot hundratals anmälningar mot Telias erbjudande.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör