10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Programdirektör Jan Helin gratuleras till priset av vd Hanna Stjärne och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala.

Programdirektör Jan Helin gratuleras till priset av vd Hanna Stjärne och kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala. (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 19 maj 2016 16:09 - Uppdaterad 20 maj 2016 09:05

Jan Helin - Årets branschpersonlighet

Jan Helin, SVT:s programdirektör och Aftonbladets tidigare vd och chefredaktör, fick idag ta emot pris som Årets branschpersonlighet på Stockholm Media Week på China-teatern i Stockholm.

- Jättekul och hedrande, säger Jan Helin.

Jan Helin var nominerad till Stockholm Media Award - i kategorin Årets branschpersonlighet - tillsammans med medieentreprenörerna Hanna Widell & Amanda Schulman och Peder Bonnier, vd och medgrundare för medieföretaget KIT.

- Det känns roligt att få uppskattning från branschen, säger Jan Helin och säger att de mednominerade varit en stor inspiration för honom på olika sätt.

- Det känns hedersamt att ha blivit nominerad tillsammans med Hanna, Amanda och Peder.

Juryns motivering löd:

”Med facit i hand känns det som en självklarhet, men att ständigt vara där och knuffa alla gränser framåt kräver ett passionerat ledarskap och stort mod. Att våga satsa fullt ut på nya och oprövade plattformar och samtidigt inse att det ibland måste bli dikeskörningar för att nå framgång. Att hantera och skapa ett samspel mellan 3 miljoner dagliga läsare, och annonsörers ständiga behov av nya kommunikationsvägar, kräver både kreativitet och fingertoppskänsla. Passionen lyser dessutom ännu starkare nu när det blir tydligt att det publicistiska kallet är ännu större än det kommersiella.”

"Väckt känslor"

Årets Branschpersonlighet tilldelas "en person som har varit tongivande på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativ samt flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden".

Juryn består av medlemmarna i Sveriges Mediebyråers styrelse. 

Stockholm Media Week, som arrangeras av Sveriges Mediebyråer pågår, 18-19 maj på China-teatern i Stockholm.

Stockholm Media Award:

Stockholm Media Award är en av Sveriges största medietävlingar och premierar innovativa, kreativa och effektiva medielösningar.

Priset delas ut i fem kategorier: Årets Annonsör, Årets Kampanj, Årets Mediebyrå, Åretrs Branschpersonlighet samt Årets Säljorganisation.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör