13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Teamet som jobbar med Barnkanalens app

Teamet som jobbar med Barnkanalens app: fr v: Johan Magnusson, Lina Nord, Simon Nielsen, Emma Lindqvist, Erik Wahlgren och Sofia Persson. (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 16 maj 2016 06:00 - Uppdaterad 18 maj 2016 15:44

Barnkanalens app nedladdad 1 miljon gånger!

Barnkanalens videoapp har laddats ner en miljon gånger sedan lanseringen 2014. Det är över 1 000 nya nedladdningar per dag!

- Vi förstod tidigt att appen var väldigt eftertraktad, men det mest fantastiska är det jobb som barnplay-teamet på SVTi gjort för att utveckla tjänsten utifrån publikens behov, säger Safa Safiyari, chef för Barnkanalen.

Appen finns tillgänglig att ladda ner gratis för mobiler och surfplattor med Apple OS, Android och Windows.

- Tanken med videotjänsten har varit att samla alla Barnkanalens program i en tjänst för barn från 3 år som är enkel att använda för barnen själva så att de lätt kan hitta sina favoritprogram eller upptäcka nya program och starta dem, berättar Erik Wahlgren, produktägare för Barnkanalen-appen och konceptutvecklare på SVTi/ATV.

Erik Wahlgren

Konceptutvecklar Erik Wahlgren. (foto: Marika Ireblad)

Ute på förskolor

Teamet har jobbat mycket med att testa appen tillsammans med barn i olika åldrar. Minst en gång i månaden är de ute på förskolor och fritids och låter barn testa.

- För oss har det varit viktigt att barnen själva ska kunna känna makt över tjänsten, säger Erik Wahlgren och fortsätter:

Appen

- Ibland hör föräldrar av sig med önskemål på nya funktioner och vi försöker lyssna på dem så mycket som möjligt. Ett sådant önskemål, som blivit till en ny funktion, är att själv kunna ställa in om nästa avsnitt ska starta automatiskt när det föregående är slut eller inte.

Vill inte sluta titta

Som standard fortsätter nästa avsnitt att spela när det föregående är slut, vilket är uppskattat av många eftersom det gör det enklare när man vill fortsätta titta och inte ger avbrott eller kräver att föräldrar ska komma och hjälpa till när det gäller de små barnen.

- Vissa föräldrar har dock upplevt det svårt att få barnen att vilja sluta titta då det inte blir något avbrott mellan programmen. Därför har vi infört en inställningsmöjlighet för det, berättar han.

Mycket uppskattad

Både besöksstatistik och de tester och intervjuer teamet gjort med barn och småbarnsföräldrar tyder på att Barnkanalens app är mycket uppskattad.

- Utbudet av barnprogram är såklart huvudsaken, men vi har lyckats skapa en bra och tydlig upplevelse för att ta del av programmen i och med videotjänsten, säger Erik Wahlgren.

utbudet

Samarbete

Många utvecklare, UX-designers och designers från Barnkanalens team på SVTi/ATV, har tillsammans med Barnkanalens webb- och tablåredaktion, samarbetat för att ta fram och vidareutveckla appen med målet att skapa bästa möjliga videotjänst för barn mellan 3-11 år.

Teamet jobbar på kontinuerligt med att förbättra appen och hålla tekniken uppdaterad för att alltid ge en bra upplevelse på alla de olika devicer som finns hemma hos användarna.

 

Några som saknades vid fototillfället, som också varit med i utvecklingen av appen under olika perioder, är Malin Ströman, Martin Wallberg, Petter Magnusson, Emil Englund och Ali Abida.

Med Barnkanalen-appen kan man:

Titta på Barnkanalens program i en barnanpassad videotjänst

Hitta programmen i A-Ö-listan eller med hjälp av sökfunktionen

Upptäcka nya program i ämneslistorna

Stjärnmärka dina favoritprogram för att samla dem i favoritlistan

Spela upp programmen via Airplay

I inställningarna kan man välja om nästa avsnitt ska startas automatiskt eller inte. Där kan man också välja en lägre videokvalitet om man surfar med begränsad datapott.

För bästa videokvalitet rekommenderas anslutning via trådlöst nätverk (Wi-Fi).

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

19 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör