13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Stina Blomgren

Stina Blomgren blir ny migrationskorrespondent på SVT Nyheter.

Publicerad 15 april 2016 17:47 - Uppdaterad 20 april 2016 21:02

Ny migrations-korrespondent på SVT Nyheter

SVT utökar nu sin utrikesbevakning med en korrespondent för migrationsfrågor. Stina Blomgren får uppdraget att bevaka global migration i ett brett perspektiv.

– Migration är en viktig fråga som påverkar världen i stort och även vårt samhälle och vardag. Jag är glad att SVT nu valt att satsa extra på att belysa detta ämne, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter.

Stina Blomgren, som är mellanösternkorrespondent med placering i Kairo, har arbetat med migrationsfrågor under lång tid.

Hon har rapporterat för SVT Nyheter om flyktingars och migranters situation från många världsdelar.

Skildra historier

– Uppdraget är helt nytt och det känns fantastiskt att få vara med och forma det. Som SVT:s migrationskorrespondent hoppas jag kunna bevaka stora politiska beslut och händelser, men också skildra historier som pågår samtidigt med migrationsuppgörelser och krisrapporter. Historier som tillhör dem som flyr och dem som möter flyktingarna på deras väg, säger Stina Blomgren.

– Migration är också en motor för ekonomisk utveckling. Jag tänker till exempel på Egypten där jag bor. Här sände egyptier i exil hem motsvarande 172 miljarder kronor till familj och släkt i landet under förra året. Det är en livsviktig del av landets ekonomi. 

60 miljoner på flykt

- Enligt FN finns det 60 miljoner människor på flykt i världen, många av deras öden skildras sällan. Vår ambition är också att belysa migrationen som drivkraft för utveckling, säger Ingrid Thörnqvist.

Stina Blomgren har skrivit reportageboken Svart notis som blev nominerad till Guldspaden för bästa grävande journalistik och hon har även gjort en dokumentärfilm om livet som papperslös i Europa.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör