15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Dans i Morgonshowen

Publicerad 13 april 2016 07:00 - Uppdaterad 15 april 2016 17:29

Morgonshowen startar dagen med klass

Varje onsdagsmorgon sedan några veckor tillbaka gästas Morgonshowen och programledaren Behrang Miri av en hel skolklass

– Detta är ett sätt för oss att nå ut till och träffa vår publik. Men framförallt känns det jättekul att välkomna klasser hit till SVT, och ge dem inblick i hur det fungerar att jobba med tv, både framför och bakom kameran, säger producent, Madeleine Adaktusson, som var den som kom med idén att ha en hel klass i studion.

Förutom att prata om veckans tema dansar klassen den för Morgonshowen framtagna dansen #dansamedbehrang (se länk). Som flest har det hittills varit nära 30 dansande barn i studion samtidigt.

– Onsdagsmorgnarna känns fantastiska. Att ha en klass på plats är så givande. Dels för att vår målgrupp syns direkt i rutan – men också att det blir en helt annan intensitet och dynamik i studion, säger Behrang Miri.

"Känns enormt"

Det kan vara nog nervöst att sända live för i snitt hundratusen tittare, att sen ha med sig en hel skolklass skulle kanske spä på den nervositeten, men Behrang Miri ser bara fördelar.

– Att ha en klass på plats känns enormt. Jag är förutom programledare även artist och det är underbart när man för möjligheten att uppträda tillsammans med en publik. Energin och utbytet med publiken förbättrar ens artisteri.

Dansa är kul!

Dansa är kul!

Dansen kom till under Morgonshowens idrottsvecka då koreografen och dansaren Mario Perez Amigo gästade. Och att gästklasserna ska dansa var ett lätt beslut för ondagsredaktören Ida Krasse.

Intresset för att besöka Morgonshowen är stort. Snart är våren helt uppbokad.

– Vi vill att klasserna som besöker oss ska inta hela studion och inte bara sitta snällt och svara på frågor. Då kändes en enkel och rolig dans som det självklara valet, säger Ida Krasse och fortsätter.

– Dessutom kan alla där hemma också vara med och dansa framför skärmen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör