15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Public service i topp.

Public service i topp. (illustration: Lasse Widlund)

Publicerad 7 april 2016 12:49 - Uppdaterad 7 april 2016 21:26

Fortsatt högt förtroende för public service

Svenska folket har högst förtroende för Sveriges Radio, Systembolaget och SVT av alla organisationer, företag och myndigheter i Sverige.

Det visar Företagsbarometern, som presenterades på Mediedagarna i Göteborg.

SVT behåller sin redan starka ställning i Medieakademins årligen återkommande förtroendebarometer. 66 procent av de tillfrågade har ganska eller mycket högt förtroende för SVT.

Förtroendet är ett kvitto

- Det höga förtroende som svenska folket visar SVT är fantastiskt. Det visar sig i den här undersökningen liksom förra veckans DN/Ipsos-undersökning. Förtroendet är ett kvitto på att publiken tycker att vi bidrar med trovärdig journalistik och betydelsefulla upplevelser. Jag känner en stor ödmjukhet inför att förvalta förtroendet på bästa sätt, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Sveriges Radio toppar mätningen, tillsammans med Systembolaget, med 70 procent.

Jämfört med förra året har Sveriges Radio och SVT vardera tappat en procentenhet, från 71 till 70 procent, respektive 67 till 66 procent.

Företagsbarometern

Förtroendebarometern presenterades på Mediedagarna av Toivo Sjörén, TNS-Sifo, och Henrik Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Resultaten kommenterades av Cilla Benkö, VD för Sveriges Radio, och Eva Ossiansson, som forskar bl a i varumärken vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Moderator var Carin Hjulström, journalist och författare.

Förtroendebarometern har genomförts sedan 1997 av Medieakademin och mäter svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner, medier och företag.

Förtroendet för massmedier

Förtroendet för massmedier

Förtroendet bland de yngre

Förtroendet bland de yngre

Fakta:

Förtroendebarometern har genomförts sedan 1997 av Medieakademin och mäter svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner, medier och företag.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör