15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Många får möjlighet att pröva på ett nytt jobb i sommar

Att under några sommarveckor få möjlighet att byta ort och jobb är mycket uppskattat av SVT-medarbetarna. (Illustration: Nicklas Larsson, SVT Design)

Publicerad 16 mars 2016 07:00 - Uppdaterad 17 mars 2016 18:47

"Jag kommer alltid tillbaka med ny kunskap"

119 av SVT:s medarbetare har anmält intresse för att arbeta på annan ort eller i en ny roll i sommar. Ungefär hälften vill jobba på Riksnyheterna.

Om två veckor ska alla ha fått besked om hur det blir.

Via SVT:s projekt Sommarplanering 2016 ges medarbetare möjlighet att byta ort under sommaren, och/eller byta arbetsroll. Projektet bidrar till att stärka ”Ett SVT” och är ett sätt att lära av varandra. Dessutom bidrar det till fler perspektiv av SVT:s bevakning av hela Sverige.

Sommarutbytet, som pågått under flera år, är mycket uppskattat av dem som deltagit.

Nyhetsdivisionen populär

Utöver de 119 som sökt tillkommer de som redan fått jobb som sommarkorrar, vilket också är ett tillfälle för medarbetare att pröva något helt nytt.

De flesta intresseanmälningar inom Sommarplanering 2016 kommer från Nyhetsdivisionen och mot bakgrund av att det är ca 1000 personer som arbetar inom divisionen, är det ungefär var tionde tillsvidareanställd som hoppas på utlån i sommar.

Pia Helenius

Pia Helenius

- Det ska bli spännande att se hur många som får chansen att göra något annat än de brukar under sommaren, säger Pia Helenius, projektledare för sommarplaneringen.

Riksnyheterna

Ungefär hälften av de sökande vill jobba på Riksnyheterna i sommar och 20 personer har anmält intresse att jobba som programledare.

- Jag förstår att många vill arbeta som programledare på Riksnyheterna, det är ju ett fantastiskt roligt och ansvarsfullt jobb. Trist bara att inte kunna säga ja till alla, säger Katia Elliott, gruppchef för programledarna på Riksnyheterna.

Hon menar att sommarens in- och utlån är mycket bra för verksamheten och att det känns bra att kunna rekrytera sommarvikarier internt.

Katia Elliott

Katia Elliott

- Våra ansikten utåt ska vara pålitliga medarbetare som är fast förankrade i SVT:s värderingar, säger Katia Elliott.

Lokala redaktionerna

Cirka 20 personer har önskat att få arbeta som reportrar på Riksnyheterna, men Lokala nyheter är också attraktivt. Lika många, det vill säga 20 personer, vill arbeta som reporter på någon av SVT:s lokala redaktioner.

Anna Olsdotter Arnmar, reporter och programledare på SVT Nyheter är en av de sökande till SVT Skåne i sommar. Hon har flera gånger tidigare prövat på sommarutbyte just i Skåne, och hoppas få en möjlighet i år igen.

Anna Olsdotter Arnmar, reporter och programledare på SVT Nyheter

Programledare och reporter Anna Olsdotter Arnmar har tidigare prövat på att arbeta i Malmö. (foto: Bengt O Nordin)

- Som medarbetare på rikset tycker jag att min värld har blivit lite större av att jobba i Malmö, säger Anna Olsdotter Armar. Det är lärorikt, spännande och intressant att se hur medarbetarna arbetar i distrikten. Jag kommer alltid tillbaka till Stockholm med ny kunskap.

Ny kompetens krävs

I år krävs ny kompetens för uppdraget, för ute på redaktionerna i landet måste man kunna både filma och redigera.

Programledare på Lokala nyheter ska också själva kunna trycka på den s k blå knappen, vilket gör att man då tar sig vidare i sändningen, medan medarbetaren i kontrollrummet under tiden t.ex. kan arbeta med att förbereda livesändningar från fältet.

Nytt för i år är också att om det finns flera medarbetare med liknande utbildningsbehov, så kommer det att ordnas en gemensam utbildning.

Prioriterat projekt

Att medarbetarna får chansen att jobba på en annan ort eller i en ny roll är prioriterat på SVT. Men för att det ska bli av gäller det att ordinarie chefer, och de som vill låna in personal, kommer överens om vilka veckor som kan fungera.

Lillemor Birgersson

Lillemor Birgersson

Det ska ju inte krocka med när medarbetaren hoppas på semester eller kanske behövs på sin hemmaredaktion. Dessutom måste den person som ska göra någon annans jobb under sommaren hinna lära sig det som krävs för att klara arbetsuppgiften.

Stor arbetsinsats

- Visst innebär det en rätt så stor arbetsinsats, men framför allt tycker jag att det är fantastiskt roligt med sommarutlånen, säger Lillemor Birgersson, gruppchef på SVT Skåne.

De ordinarie medarbetarna uppskattar mycket att få arbeta tillsammans med kollegor från andra delar av landet.

- Skåne är populärt och det är många som vill jobba på våra redaktioner sommartid, berättar hon, men säger också att SVT Skåne inte har möjlighet att låna in alla.

Senast den 31 mars ska alla SVT-medarbetare ha fått besked från sin egen chef om det är möjligt med utlån eller ej.

Några citat från utvärderingsenkäten  från förra sommaren:

”Det ger kompetensutveckling, personkännedom som gör att arbetet flyter på smidigare under resten av året .”

”Det är den mest effektiva insats vi gör för att bli ´ett SVT`. Det betyder också mycket när medarbetare från andra håll kommer till oss. De kan peka på saker som vi tycker är självklara och ställa frågan "Varför gör ni så?" På min redaktion har inlånen varit mycket betydelsefulla.”

”Personalutveckling, bättre förståelse för andras jobb, best practises tillbaka till hemredaktionen.”

”Att få arbeta i annan miljö med andra kollegor, områden och frågor, vilket är inspirerande. Man kliver ur de trygga hjulspåren och får utmana sig själv.”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör