19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 10 mars 2016 11:21 - Uppdaterad 15 mars 2016 08:01

Göteborgs ortschef Ylva M Andersson slutar på SVT

Ylva M Andersson tillträdde arbetet som ortschef på SVT i Göteborg 2013. Hon väljer nu att lämna SVT.

- Jag har haft visioner om hur SVT Göteborg behöver utvecklas för att fortsätta säkra sin konkurrenskraft och vi är många som har arbetat hårt för det. I dagsläget känner jag att förutsättningarna för att genomföra dessa visioner har förändrats. Då väljer jag att kliva av, säger hon

Ylva M Andersson

Ylva M Andersson

Ylva M Andersson tillträdde som ortschef i Göteborg 2013 och hade tidigare varit chef och publicistisk ledare för Göteborgs-Posten, TV4 och Sveriges Radio.

- Det har varit goda och roliga år på SVT tillsammans med fantastiska medarbetare. Vi har drivit många viktiga förändringsprocesser med hög kvalitet. Ett viktigt mål har varit att stärka samarbetet i hela tv-huset i Göteborg, säger Ylva M Andersson.

- Under Ylva M Anderssons ledning har SVT i Göteborg framgångsrikt arbetat med utveckling av programverksamheten, satt produktionsfrågorna i fokus och på nya sätt jobbat med innovation och digital utveckling, säger Maria Groop Russel, divisionschef.

Båda har valt att sluta

Efter den uppstådda situationen i Göteborg de senaste veckorna mellan tidigare samhällschefen Mette Friberg och Ylva M Andersson, har nu alltså båda valt att sluta på SVT.

- Det är mycket tråkigt att Ylva M Andersson nu slutar på SVT. Hon är en modig och drivande förändringsledare som starkt bidragit till att utveckla SVT både i Göteborg och inom hela allmän-tv-verksamheten på SVT. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet. Hon är en kreativ och uppskattad kollega, säger Maria Groop Russel..

Som tidigare beslutats är Robert Olsson och Ragnhild Vestman Fjällhed ansvariga chefer för allmän-tv i Göteborg de närmaste sex månaderna.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör