19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SVt Nyheter i Apple Watch

SVT Nyheter i Apple Watch. Man får en snabb överblick över nyhetsläget genom de två vyerna Toppnyheter och Senaste nytt.

Publicerad 12 januari 2016 07:00 - Uppdaterad 15 januari 2016 17:38

Nu finns SVT Nyheter i Apple Watch

Nu kan du läsa SVT Nyheter på din Apple Watch.

– Användarna har hittills varit väldigt positiva, säger Anders Thoresson som är produktägare för appar i nyhetsteamet på SVTi.

De allra flesta inom SVT har förhoppningsvis redan SVT Nyheters app på sin smartphone. Sedan nyhetsappen lanserades under senhösten 2013 har den haft en stabil och lojal användarskara.

Nu kan de som har iPhone och en Apple Watch även läsa SVT:s nyheter direkt i klockan.

– Det är ju ingen jättemarknad, men det är viktigt att vi fortsätter att testa och lära oss nya plattformar, säger Anders Thoresson.

Snabb överblick

I Apple Watch får man en snabb överblick över nyhetsläget genom de två vyerna Toppnyheter och Senaste nytt. När man klickar på en rubrik ser man hela artikeln och kan läsa den direkt i klockan.

– Just att man kan läsa hela artikeln om man vill är mycket uppskattat. Jag tror att vi är ensamma om det, de andra försöker tvinga användarna till sina mobilappar för att få annonsvisningar, säger Anders Thoresson.

Utveckla liknande appar

Om man inte har tid att läsa när en push kommer eller föredrar att läsa på telefon kan man enkelt välja att spara artikeln som bokmärke eller skicka över till telefonen genom Force touch.

Apple Watch-appen är första testet med appar klockappar. Under våren siktar SVTi på att utveckla liknande appar även för andra plattformar.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

18 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör