15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Öppet arkiv

Det nya avtalet innebär att en del av programmen publiceras under en begränsad tid, precis som i SVT Play.

Publicerad 7 januari 2016 17:32 - Uppdaterad 11 januari 2016 16:11

Nytt avtal innebär förändringar för Öppet arkiv

SVT har från årsskiftet tecknat ett nytt avtal med Copyswede som innebär att Öppet arkiv kommer att bestå av ett dels basutbud som ligger kvar tills vidare och dels ett rörligt utbud som kommer att kunna ses 30, 90 eller 180 dagar.

Den 13 januari kommer en del av Öppet arkivs tidigare utbud att försvinna.

SVT har undertecknat ett nytt avtal med rättighetsorganisationen Copyswede. Det reglerar hur många programtimmar Öppet arkiv kan innehålla under ett år.

SVT har i och med det nya avtalet valt att disponera Öppet arkiv på ett annat sätt än idag. Vissa program kommer finnas under kortare tid. Det kan exempelvis gälla SVT:s julkalendrar som publiceras runt jul och inte hela året. 

Bredd i genrer

Redaktionen för Öppet arkiv fortsätter arbeta med ett utbud som har bredd i genrer, koppling till aktuella händelser, högtider eller årstider. Utgångspunkten är även publikönskemål samt kulturellt eller historiskt värde.  

Från och med 7 januari anges det, på samma sätt som i SVT Play, hur länge ett program finns tillgängligt i Öppet arkiv. Den 13 januari tas ett antal titlar bort från Öppet arkiv. Flera av dem kan komma att publiceras igen.

Redaktionen fattar kontinuerligt nya beslut baserat på vad som är aktuellt och relevant.  

Fler paketeringar

- Precis som tidigare kommer tittarna att kunna önska program eller serier, och vi kommer totalt ha en lika stor mängd program som tidigare, säger Marika Arsenius, redaktör på Öppet arkiv.

- Skillnaden är att några av programmen ligger ute under en kortare tid. Fördelen med att ha ett rörligt utbud är att vi nu i ännu större mån kan arbeta med paketeringar och anpassa publiceringar till aktuella händelser, säger hon.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör