13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Toppen på svt.se:s förstasida.

Toppen på svt.se:s förstasida. (se hela förstasidan längre ner i artikeln)

Publicerad 23 november 2015 11:59 - Uppdaterad 30 november 2015 18:08

Ny förstasida på svt.se

På tisdag förmiddag lanseras en ny förstasida på svt.se.

- Den nya förstasidan kommer göra det enklare för besökaren att orientera sig i vårt utbud och hitta det den söker. Jag är jättenöjd med att vi får ett modernt utseende som är anpassat till ett modernt navigationssätt. Det kommer hjälpa publiken att hitta rätt, säger beställare Are Nundal.

Det är tre och ett halvt år sedan förstasidan på svt.se gjordes om senast. Nu är det dags igen och syftet är att göra den mer begriplig och lättnavigerad så att publiken både hittar till sitt favoritprogram och till sådant de inte kände till. De ska också vara lätt att hitta SVT:s tjänster som SVT Play, SVT Nyheter, Barnkanalen och Öppet arkiv.

Även merparten av programsidorna görs om och släpps i samband med att den nya förstasidan lanseras. Vi konstaterar att publiken efterfrågar information om programmen och inte redaktionellt innehåll. Vi kommer därför fortsatt erbjuda den viktigaste informationen men tydligare lyfta fram ingångar för att se programmen i SVT Play.

Ny infrastruktur

Men det är inte bara en nytt utseende och ny navigation. En stor del av arbetet har varit att bygga ny infrastruktur som ska göra det enklare och billigare att underhålla och ytterligare förbättra förstasidan och programsidor framöver.

- Projektet har inneburit ett viktigt teknikskifte, inte bara för förstasidan utan för alla våra onlinetjänster. Med vår nya plattform blir vi mer lättrörliga vilket är centralt för att minska ledtider och öka innovationsförmågan, säger Mats Liljengren, utvecklingsansvarig på SVTi.

Tydligare uppdelning

Det blir en tydligare uppdelning mellan nyheter och program. Överst kommer det alltid att ligga en nyhetspuff och vid nyhetslägen kommer det finnas flera olika sätt att exponera SVT Nyheter överst på förstasidan. Efter nyhetspuffen följer flera programnyheter.

- Förstasidan ska alltid ge besökaren en snabb uppdatering på nyhetsläget, men hela nyhetsbilden finns på vår nyhetssajt och i vår nyhetsapp. Där får besökaren sammanhang, fördjupning och analys. Där finns det bästa nyhetserbjudandet från SVT, säger Are Nundal.

Utvecklingen av nya funktioner kommer fortsätta efter hand.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

12 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör