13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 16 november 2015 10:03 - Uppdaterad 16 november 2015 14:33

Lena Sundström rekryteras till SVT

SVT fortsätter satsa på grävande journalistik. Nu värvas även journalisten och författaren Lena Sundström som programledare och reporter.

Hon ska bland annat göra en programserie om yttrandefriheten i världen som sänds 2016.

Lena Sundström är en av Sveriges mest namnkunniga journalister och författare, senast aktuell med en exklusiv intervju med Edward Snowden som publicerades i Dagens Nyheter.

Lena Sundström

Lena Sundström

- Journalistiken står inför stora utmaningar idag, och jag känner att public service kommer att ha en viktigare roll än någonsin att fylla i framtiden, säger Lena Sundström.

-  Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om.

SVT i Göteborg

Lena Sundström ska arbeta som programledare och reporter vid samhällsredaktionen på SVT i Göteborg.

- Vi behöver publicister som kan formulera samtidens stora historier. Lena Sundström är en av dem. Hon är en både skarpsynt och modig berättare. Vi är otroligt glada och stolta över att få hälsa henne välkommen till oss, säger Ylva M Andersson, chef för allmän-tv på SVT i Göteborg.

Fyller 250 år

Lena Sundström kommer närmast att arbeta med en ny programserie om yttrandefrihet som sänds 2016 när den svenska tryckfrihetsförordningen, som är världens äldsta, fyller 250 år.

Serien är en del av SVT:s stora samhällssatsningar. Andra exempel är "Absolut svensk" med Soran Ismail och "Morgans mission" med Morgan Alling samt flera kommande programserierunder 2016.

- Lena  är en lyhörd journalist med en spetskompetens som kommer att stärka SVT:s samhällsjournalistik - inte minst genom hennes förmåga att koppla ihop de stor internationella frågorna med ett nationellt perspektiv, säger Robert Olsson, programdirektör för nyhets- och samhällsprogrammen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

21 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör