7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
- Jag vill länka ihop den digitala utvecklingen med tv-utvecklingen och skapa ett bättre samarbete över hela företaget, säger VD Hanna Stjärne.

- Jag vill länka ihop den digitala utvecklingen med tv-utvecklingen och skapa ett bättre samarbete över hela företaget, säger VD Hanna Stjärne. (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 6 oktober 2015 13:22 - Uppdaterad 7 oktober 2015 16:39

Ny organisation ska möta framtidens utmaningar

VD Hanna Stjärne presenterar idag en rad förändringar i SVT:s organisation och nya sätt att arbeta i program- och företagsledningen. Syftet med förändringen är att länka ihop digital utveckling med tv-utveckling och få ett tätare och bättre samarbete över hela företaget.

Antal programdirektörer kommer att minska från tre till två - och de ska ansvara för alla kanaler, tjänster och plattformar samt strategisk utveckling.

- Jag vill länka ihop den digitala utvecklingen med tv-utvecklingen och skapa ett bättre samarbete över hela företaget. Vi måste kunna fatta ännu snabbare utbudsbeslut och öka möjligheterna att testa och experimentera. Med public service-uppdraget i ryggen vill jag att vi utvecklar verksamheten för att ännu bättre möta människors förväntningar på oss, säger VD Hanna Stjärne.

Två programdirektörer

Förändringarna som presenteras idag innebär att Programledningen ska ledas av två programdirektörer till skillnad från dagens tre. 

De två programdirektörerna formar sina egna organisationer och kommer att ha ett gemensamt ansvar för alla kanaler, tjänster och plattformar. Programdirektörstjänsterna kommer att utlysas.

SVT:s nya organisation

SVT:s nya organisation

Tf programdirektör för allmän-tv, Safa Safiyaris förordnande förlängs året ut. Kanal- och tablåchef Thomas Nilsson fortsätter som tf dramabeställare till årsskiftet.

Prioriterade projekt

Vidare kommer prioriterade projekt att rapportera direkt till företagsledningen, max fem projekt i taget. Först ut är: Barn & Ungdom, SVT Play och Framtidsprojektet.

Förändringarna kommer också att ge snabbare programbeslut tack vare snabbspår med 40 miljoner kronor direkt från programdirektörerna redan nästa år.

De prioriterade projekten är:

Barn, 0-18 år Prioriterat eftersom barns medievanor förändras snabbast. Förslag till vision och mål för barnutbudet beslutas av vd. Barn och ungdom drivs i projektform t o m 2017 och ska utveckla utbud och tjänster på alla plattformar. Särskilt fokus på användarupplevelse och att bygga relation och dialog. 

Utveckling av SVT Play  Företagsledningen kommer att ha ökat fokus på frågor som rör strategisk digital utveckling. Utvecklingen av SVT Play och i förlängningen våra framtida videotjänster är central för SVT. Det ska drivas i form av ett projekt som bland annat ska se över SVT Plays framtida roll och funktion i medielandskapet.

Framtidsprojektet Arbetet ska mynna ut i företagsövergripande riktlinjer som sedan ska vägleda strategiarbete i programledning, divisioner och ledningsenheter. SVT:s kärnvärden och vision ska diskuteras och definieras.

SVT:s företagsledning

SVT:s företagsledning kommer att bestå av tio personer.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör