7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sanaá Ahmad var en av många tittare som fick testa på att stå framför kameran.

Sanaá Ahmad var en av många tittare som ville testa att stå framför kameran. (Foto: Michelle Hallberg)

Publicerad 2 oktober 2015 13:17 - Uppdaterad 5 oktober 2015 21:22

Stort intresse när SVT Nyheter Blekinge bjöd in tittarna

SVT Nyheter Blekinge öppnade upp dörrarna till sin nyhetsredaktion under torsdagen. Drygt 700 nyfikna tittare kom för att kolla in verksamheten och själva testa på hur det är att stå både framför och bakom kameran.

Hela dagen fick tittarna chansen att se hur det går till när de lokala nyheterna skapas.

- Vi kommer hit för att se vad som händer här och lära oss om lokal tv. Jag tror att tv är jätteviktigt för demokratin, säger Pezhan Kasraee, som besökte redaktionen tillsammans med sin SFI-klass.

SVT Nyheter Blekinge har sin redaktion i Karlskrona i samma byggnad som P4 Blekinge. Då Sveriges Radio planerade för Öppet hus i samband med sin insamling till Världens barn, passade även SVT Nyheter Blekinge att öppna dörrarna för publiken.

- Besökarna var väldigt intresserade och ställde många frågor. Vi fick frågor om allt från SVT:s uppdrag till hur vi väljer våra nyheter, säger SVT:s reporter Marita Kangestad.

Lite nervöst

Det var drygt 700 besökare som kom på besök under dagen. En av dem var Sanaá Ahmad, som var en av många som testade på att stå framför kameran.

- Det var första gången jag testade det, så det var lite nervöst. Men man vågar när man ser att andra också prövar, säger hon.

Cirka 700 personer kom och besökte SVT Nyheter Blekinge.

Cirka 700 personer kom och besökte SVT Nyheter Blekinge.

En av dagens äldsta besökare var Stina Johansson. Hon är 97 år och hade åkt själv från Hasslö utanför Karlskrona för att besöka SVT och P4 Blekinge.

- Jag tittar mycket på tv, men man får sitta nära så att man ser riktigt. Jag är intresserad av de flesta allmänna nyheter. Politik tycker jag om att lyssna på och höra hur de ordnar med både samhället och pensionärer, säger hon.

Besökarna kunde också få tips av fotograferna om hur man tar de bästa bilderna och filmerna med mobiltelefonen.

Bild på redaktionen

SVT Nyheter Blekinges redaktion, längst bak fr v: Erik Alfredsson, Jenny Lindeborg, Mattias Christiansson och Henrik Friberg, längst fram: Maria Makar, Martin Hult, Marita Kangestad, Sarah Bruze och Björn Håkansson. Saknas på bilden gör Michelle Hallberg)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

18 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör