21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Lena Liljeborg fick ta emot kommunens jubel (och presenter) av borgmästaren i Linköping, Helena Balthammar och kommunikationschefen Claes Lundqvist.

Lena Liljeborg fick ta emot kommunens presenter av borgmästaren i Linköping, Helena Balthammar och kommunikationschefen Claes Lundqvist. Jonny Thunell filmar. (foto: Hans Zetterberg)

Publicerad 7 september 2015 14:36 - Uppdaterad 9 september 2015 15:05

Nu är SVT:s Linköpingsredaktion igång

SVT Nyheter Öst öppnade på måndagen sin lokalredaktion i Linköping. I och med det är SVT nu representerat i landets 20 största städer.

- Ett nästan historiskt ögonblick när vi nu sätter Linköping på SVT-kartan, sa nyhetschefen för region Öst, Karoline S Norlander, när hon på Stora Torget i Linköping bl a träffade stans borgmästare Helena Balthammar.

SVT Nyheter Öst har valt att bemanna Linköpingsredaktionen med två reportrar dagligen som nu utgår från Norrköping.

- Det är meningen att vi så småningom ska bemanna Linköpingsredaktionen med fast personal, säger redaktionschefen Hans Zetterberg. Vi kommer nu närmare Linköpingsborna och kan knyta kontakter på ett helt annat sätt. Vi kommer också att kunna vara snabbare på plats i den södra och västra delen av Östergötland vid händelser och på så sätt serva östgötarna med nyheter på ett bättre och snabbare sätt.

SVT-redaktionen är inhyrd hos SR Östergötland mitt i stan.

Publikevent på Stora Torget

En av många besökare hos SVT, på Torget i Linköping, var slottsfogden på   Ekenäs slott, Maria Reuterhagen, som här pratar med Kjell Lundström och Fredrik Ahl.

En av många besökare hos SVT, på Torget i Linköping, var slottsfogden på Ekenäs slott, Maria Reuterhagen, som här pratar med Kjell Lundström och Fredrik Ahl. Maria har också varit guide i Linköping och Kjell Lundström passade naturligtvis på att låta henne guida webbtittarna i Linköpings stolta historia. (foto: Hans Zetterberg)

Hans Zetterberg berättar att man valt att inviga redaktionen och närvaron i Linköping med ett publikevent på Stora Torget för att möta linköpingsbor och höra vad de saknar, eller vill att redaktionen ska ta upp.

På plats fanns på torget kända ansikten från rutan. Programledare Fredrik Ahl, reportrarna Kjell Lundström och Lena Liljeborg fick många pratstunder och tips av förbipasserande.

Borgmästaren uppvaktade

Det blev också två direktsändningar på webben denna första dag. Först 10:30 då bl a stadens borgmästare Helena Balthammar samt kommunens kommunikationsansvarige Claes Lundqvist kom och uppvaktade med presenter - och både välkomnade och lyckönskade redaktionen till att äntligen vara på plats i länets största stad…

Kjell Lundström och fotograf Jonny Thunell intervjuar Correns chefredaktör Anna Lindberg.

Kjell Lundström och fotograf Jonny Thunell intervjuar Correns chefredaktör Anna Lindberg, som välkomnade public service till Linköping. (foto: Hans Zetterberg)

Corren välkomnade konkurrensen

Hit kom också Östgötacorrens chefredaktör, Anna Lindberg, som välkomnade public service till Linköping och sa att konkurrens alltid är bra och stimulerande och att både Corren och SVT behövs för att leverera bra journalistik till läsare och tittare.

Det blev ytterligare en direktsändning kl. 14 då många linköpingsbor fick säga sitt om SVT i allmänhet och Nyheter Öst i synnerhet.

- Vi har fått många bra tips idag och det har varit fantastiskt att höra hur linköpingsborna välkomnat oss stort och hjärtligt, säger Hans Zetterberg.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör