13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 3 augusti 2015 08:36 - Uppdaterad 13 augusti 2015 15:05

”SVT har redan haft debatten”

I en krönika idag i Svenska Dagbladet skriver Jan Scherman om den heta debatt som nu förs i Storbritannien om BBC och företagets framtid – och om det brittiska bråket kommer att nå SVT.

Jimmy Ahlstrand svarar honom i en krönika i Vipåtv.

”Finns möjligheten att vi äntligen skulle få en uppriktig och orädd public service-debatt i Sverige med frågor, som till stor del undvikits? Räcker det t ex med en linjär SVT-kanal, och kan de andra säljas ut? Ska SVT:s program bli en prenumerationstjänst? skriver Jan Scherman bland annat i sin debattartikel i Svenska Dagbladet på måndagen.

SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand skriver i en krönika i Vipåtv att ”en del svenska medieanalytiker verkar mer eller mindre illvilligt tro att BBC är rökta och att debatten i princip per automatik nu kommer fortplanta sig till Sverige. Men det de glömmer är att vi till stor del redan har haft den.”

”Under den tiden som gått sedan BBCs senaste tillståndsprocess, så har vi hunnit genomföra inte mindre än tre hela tillståndsprocesser”, skriver han bland annat.

”Vi har granskats nästan 10 gånger för hur vi utfört helhetsuppdraget, en granskning som saknar motsvarighet i England, då organet som granskar BBC är samma som sätter planerna.”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör