21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Rickard Olsson leder Sommarkväll.

Rickard Olsson leder Sommarkväll. (foto: Bo Håkansson)

Publicerad 10 juli 2015 07:00 - Uppdaterad 16 juli 2015 11:53

Rickard Olsson vill skapa många stämningar

Lördag 11 juli är det premiär för Sommarkväll med Rickard Olsson. Precis som förra året sänds programmen från Trädgår´n i Göteborg – men i år finns det lite nyheter i programmet. Bland annat besök på Mygg-VM i Övertorneå.

Scenografin är uppiffad i år och antalet program har ökat från fem till sex. Rickard Olsson kommer också att ge sig ut i Sommarsverige för att ta tempen.

- Ja, nytt för i år är att vi skickar ut Rickard för att ta temperaturen på sommarsverige där han får möjlighet att träffa massor av härliga semesterfirare, berättar producent Jesper Lögdahl.

- Vi kommer att se inslag där han bland annat besöker Mygg-VM i Övertorneå, tennisveckan i Båstad och en dansbandsfestival i Ullared.

Nyfiken i en strut

Rickard, hur känns det att leda programmet för tredje gången?

- Jättekul! Jag är ju journalist från början och nyfiken i en strut. Jag har jobbat både på SR-Ekot och Nyhetsmorgon TV4 och vill ju egentligen hålla på med innehåll, så Sommarkväll är "right up my alley".

Vad vill du skapa för stämning i programmet?

- Jag skapar gärna en massa olika stämningar. Jag vill göra ett program med olika temperament. Högt, lågt, vitt och brett är mottot. Det är för många program idag som bara har en stämning och då kan det ju bli rätt trist, alltså.

Varför man ska titta på Sommarkväll?

- Får att få lite andlig odling, kanske ett och annat skratt och en ahaupplevelse, säger Richard Olsson, som imorgon kör igång första programmet.

Rickard Olsson

Rickard Olsson (foto: Bosse Håkansson)

Aktuella intervjuer

De sex Sommarkväll-programmen kommer att vara fyllda med spännande och aktuella intervjuer och samtal samt massor av musik med många artister.

Pratgäster i första programmet är bland annat Måns Möller, Jerry Williams, Pernilla Wahlgren, Shima Niavarni. Medverkande artist är Jennifer Brown plus en artist till som i skrivande stund inte är klar.

Under säsongen kommer även följande personer att dyka upp: Fredrik Reinfeldt, Bodil Malmsten, Ann Heberlein, Lasse Åberg, Mikaela Laurén, Alexander och Alexandra Andhoril (Lars Keppler), Johan Rheborg, Rachel Bråthen - Yoga Girl m fl.

Artister under säsongen är bland annat Darin , Molly Sandén, Alcazar, Ola Salo, Sofia Karlsson, Thomas Di Leva, Joel Alme, Ulrik Munther mfl.

Och på plats är också husbandet under ledning av Jimmy Wahlsteen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör