19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Debatts programledare Axel Gordh Humlesjö.

Debatts programledare Axel Gordh Humlesjö. (Foto: Anders Strömquist)

Publicerad 26 juni 2015 10:00 - Uppdaterad 30 juni 2015 18:25

SVT sänder 60 timmar från Almedalen

Med start på söndag och en vecka framåt kommer SVT göra en bred bevakning av hela Almedalsveckan.

Det blir cirka 60 timmars sändningar i tv och stor rapportering på webben och i sociala medier.

Hela veckan kommer även Debatt att sändas från SVT:s scen.

Förutom alla sändningar arrangerar SVT en mängd programpunkter från scenen. Programledare är Anne Lundberg.

- Vi har en mycket centralt placerad scen och där ska det vara ett bra flöde av intressanta diskussioner för alla som passerar förbi. SVT Kommunikation och SVT Strategi ansvarar för programpunkterna från scenen, som inte ligger under program- eller nyhetsproduktionen, berättar presschef Catarina Wilson på SVT Kommunikation.

SVT:s scen i Almedalen 2014

SVT:s scen i Almedalen 2014 och årets kommer att se ungefär likadan ut. (foto: Anna Haupt)

Debatt sänder varje kväll, hela veckan, kl 20.00 i SVT2. Direkt efter sina tal i Almedalen kommer partiledarna till Debatt för en intervju, därefter blir det aktuell debatt med spännande gäster. Programledare är Belinda Olsson och Axel Gordh Humlesjö.

SVTi testar publiken

SVTi finns representerat i Almedalen på tisdagen och onsdagen. Johan Hallberg och Mikael Mattsson, interaktionsdesigners på SVTi och Malin Ströman, utvecklingsansvarig Barn Online, kommer att göra användartester på publiken.

- Vi kommer under större delen av dagarna sitta i ”vardagsrummet” - en soffhörna på scenen med tv-skärm och surfplattor - och göra det vi gör regelbundet i utvecklingen av SVT Play och barnkanalen.se, berättar Malin Ströman:

 - Nämligen låta publiken testa våra tjänster. Egentligen ingen större skillnad från vårt vardagliga arbete. Vi träffar dem som ska kunna använda och titta på Bolibompa online eller SVT Play och låter dem visa oss vad vi gör rätt och fel och vad vi kan göra bättre, fortsätter hon.

Malin Ströman, utvecklingsansvarig Barn Online

Malin Ströman, utvecklingsansvarig Barn Online.

Draken på surfplattor

Barnen, som Malin Ströman ska träffa, kommer att testa barnkanalen.se/bolibompa där SVTi kontinuerligt utvecklar barnens lek och interaktion med bolibompadraken.

- Jag kommer att titta på vad de vill göra med draken på surfplattor, vad de skulle vilja göra, hur de klickar, och hur det vi har byggt svarar på det de försöker göra.

Som en extra överraskning kommer den riktiga Bolibompadraken att dyka upp live i Almedalen på tisdagen.

- På onsdagen kommer Mikael Mattsson och Johan Hallberg låta vuxna testa SVT Plays nya Android-TV-app som inte finns ute än, men som är hett efterlängtad av många Android-användare. Dessa tester sker på tv-skärm inför publiken, berättar Malin Ströman.

VD frågas ut

VD Hanna Stjärne medverkar också i ett flertal aktiviteter i Almedalen. På tisdag kl 11.00 – 11.20 hålls en frågestund där hon och mediecheferna Johanna Frelin, vd för Hyper Island och Martin Jönsson, bitr programdirektör på Sveriges Radio diskuterar den digitala utvecklingen och om medierna hänger med i den.

På tisdagskvällen deltar VD i seminariet "Hur växla upp den digitala strategin för att tillvarata public service-uppdraget i ökad konkurrens?" Och på onsdagen kl 10.30 – 10.50 deltar Hanna Stjärne i en utfrågning kring mångfald: ”Vilken är den bästa vägen för mer mångfald?” Deltar gör även Seher Yilmaz, ordförande för Rättviseförmedlingen och Alice Teodorescu, chef, GP:s ledarredaktion.

Mindre SVT-bemanning

Årets Almedalsbevakning är något mindre än förra årets då det var valår. Sammanlagt åker 70 personer från SVT från nyhets- och programproduktionen. 56 av dem stannar hela veckan.

Från övriga SVT åker tio personer: programledare och redaktör för scenprogrammet, chefer och experter som deltar i programpunkter på SVT:s eller andras scener samt ytterligare några medarbetare som deltar i planering och logistik kring SVT:s aktiviteter.

Det är ungefär 20 färre SVT-medarbetare som åker till Almedalen i år jämfört med förra året.

Fakta:

Almedalsveckan pågår söndag 28 juni - söndag 5 juli.

SVT sänder c:a 60 timmar och har en bred bevakning på webben och i sociala medier.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör