6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten spelar huvudrollerna i Midnattssol.

Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten spelar huvudrollerna i thrillerserien Midnattssol som börjar spelas in i slutat på juni. (Foto: Jerome Bonnet/Canal+)

Publicerad 23 juni 2015 11:22 - Uppdaterad 26 juni 2015 09:45

Svensk-fransk thrillerserie spelas in i Kiruna

Nu är det klart att SVT och Canal+ i samproduktion med Nice Drama, Atlantique Productions och Filmpool Nord ska producera thrillern Midnattssol.

- Midnattssol är resultatet av ett flerårigt samarbete och vi är stolta över att vara en del av denna samproduktion, säger Christian Wikander, SVT:s programchef för drama.

Thrillern sänds i SVT hösten 2016.

Inspelningen av Midnattssol påbörjas i Paris i slutet av juni och fortsätter i Kiruna i juli, där merparten av serien utspelar sig.

I huvudrollerna ses den franska skådespelerskan Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten. Serien kommer att sändas i åtta avsnitt i SVT1 under hösten 2016. 

- Vi är extremt glada  över att ha fått ihop en organisk och komplex samproduktion mellan Sverige och Frankrike baserad på vår egen originalidé, säger Stefan Baron, exekutiv producent på Nice Drama.

Kulturella skillnader

- Midnattssol är en internationell high-concept-thriller som utspelar i norra Norrlands majestätiska landskap och ställer viktiga frågor om kulturella skillnader, fördomar och tolerans i det moderna Europa, säger Stefan Baron.

Kahina Zadi, en fransk polis av algerisk härkomst, får i uppdrag att åka till Kiruna för att utreda ett mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark.

Tillsammans med Anders Harnesk, åklagare med samiskt ursprung, inleder hon en utredning som snart får svindlande proportioner.

Universell berättelse 

I sin jakt på mördaren tvingas Kahina och Anders också konfrontera sina ursprung, som de båda valt att förtränga. Något som visar sig leda dem närmare lösningen.

- Midnattssol är en universell berättelse om att människan ibland måste igenom mörker för att finna ljuset och serien utspelar sig i en värld med stark lokal prägel, säger Christian Wikander.

Fakta:

Midnatssol är skapad av Mårlind & Stein (Bron, Underworld Awakening, Känn ingen sorg) baserad på en idé av Henrik Jansson-Schweizer och Patrick Nebout.

För regin svarar Måns Mårlind och Björn Stein.

I huvudrollerna ses den franska skådespelerskan Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten (Våra vänners liv, Brüno, Tjuvarnas jul).

Serien kommer att sändas i åtta avsnitt i SVT1 under hösten 2016.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör