15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Niclas Berglund och Stefan Åsberg blir SVT:s nya korrespondentteam i Mellanöstern.

Niclas Berglund och Stefan Åsberg blir SVT:s nya korrespondentteam i Mellanöstern.

Publicerad 9 juni 2015 13:05 - Uppdaterad 15 juni 2015 17:45

De blir SVT:s nya Mellanöstern-team

Stefan Åsberg efterträder Samir Abu Eid som SVT Nyheters korrespondent i Mellanöstern tillsammans med fotografen Niclas Berglund.

Stefan Åström har tidigare varit USA-korrespondent under två perioder.

– Jag är både stolt och spänd över att få ett så viktigt jobb, som så många skickliga kollegor ansvarat för tidigare. Vi kommer att spegla terrorn, krigen, men också framtiden och hoppet, säger Stefan Åsberg.

– Under alla mina år som reporter – oavsett om jag varit i Gävle eller Washington – så har jag alltid strävat jag efter att komma nära människor. Det är i det där mötet som historierna finns och vi tänker berätta historierna som förklarar en del av verkligheten i de här länderna, säger han och fortsätter:

– Jag tror också att jag kan ha en hel del nytta av mina år i USA. Vare sig USA vill eller inte kommer nationen, även i fortsättningen, att tvingas ha en stor roll i Mellanösterns utveckling.

Arbetat i Mellanöstern

Niclas Berglund har arbetat i Mellanöstern det senaste året och efterträder Tomas Hallstan. Niclas har utvecklat bildjournalistiken på SVT Nyheter. Hans stillbilder och egna berättelser på webben och i sociala medier har väckt starka reaktioner.

– Det känns otroligt inspirerande att åka tillbaka och axla uppdraget tillsammans med Stefan, säger Niclas Berglund.

– Mellanöstern är ett område där det händer väldigt mycket. Jag tänker framförallt på terrororganisationen, IS framfart, men också på alla människor vi kommer att träffa. Jag anser att det är där det viktiga jobbet ligger, träffa vanliga människor och skildra deras vardag och berätta deras berättelser. Många far illa och har det svårt i de områden vi kommer att besöka men jag hoppas att vi också kommer att kunna berätta om positiva händelser och om de som har det bra.

Ingrid Thörnqvist, utrikeschef, säger:

– SVT Nyheter satsar på att ha den bästa bevakningen av Mellanöstern. Stefan och Niclas är erfarna och skickliga journalister och vi kommer även att ha Stina Blomgren fortsatt på plats i Kairo för att ytterligare stärka rapporteringen från området.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör