7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Selfie på programledarna

Selife på pressdagen, fr v: Pernilla Ståhl, pressansvarig SVT Kommunikation, programledarna Farah Erichsén och Rijal Mbamba och Vipåtv:s reporter Alexandra Livijn.

Publicerad 5 juni 2015 07:00 - Uppdaterad 9 juni 2015 12:44

Dags för härligt långt Sommarlov

En ovanligt kall maj-morgon befinner sig programledarna Farah Erichsén och Rijal Mbamba från Sommarlov på plats i Radiohusparken i Stockholm för pressdag.

Förväntningarna är höga inför premiären av Sommarlov nu på måndag. Framför allt från barnens sida.

- Sommarlov växer för varje år. Det märker man inte minst på barnen. Bara man går runt i Malmö så frågar barn om vi kommer att vara i Västra Hamnen i år igen. Förra året hade vi publikrekord med cirka 4 000 människor på en dag. Det har verkligen satt sig i barnens huvuden att vi är där och att de kan lita på att vi kommer vara på plats oavsett dag, säger Rijal Mbamba.

Publiken består inte heller enbart av malmöiter. Från hela Sverige vallvärdar familjer för att ta del av Sommarlov. Även utanför landets gränser har ryktet om Sommarlov spridit sig.

- Det kommer folk från Tyskland, Norge och Danmark som är ute på roadtrip och väljer att åka förbi Malmö och titta på Sommarlov, säger Farah Erichsén.

Rijal Mbamba och Farah Erichsén på pressdagen.

Rijal Mbamba och Farah Erichsén på pressdagen. (foto: Alexandra Livijn)

Årets tema - lek och rörelse

Årets tema för Sommarlov är lek och rörelse. Under sommaren kommer programledarna att samla in rörelseenergi tillsammans med tittarna.

- Tanken bakom temat är att vi vill uppmuntra barn att röra sig mer. Vi vill stimulera till lek och rörelse utan att man med en pekpinne behöver säga åt barnen vad de ska göra, säger projektledaren Jan Persson, SVT Malmö.

Även om förra sommarens tema ”Nyfiken på världen” passade Rijal och hans spektakulära språkkunskaper perfekt är han fortfarande mycket positiv till årets.

- Jag gillar det. Jag är otroligt lekfull själv och gillar att röra på mig för att jag är så energisk. Jag är väldigt mycket för att bara ha roligt - och samtidigt lära sig genom lekarna. Så lek och lärdom och kunskap gillar jag!

Lek och rörelse är årets tema i Sommarlov.

Lek och rörelse är årets tema i Sommarlov. (foto: Janne Danielsson)

Sommarlov i sociala medier

Under hela sommaren tar Sommarlov över Barnkanalens instagramkonto och förra året drog det upp följarna rejält. Programledarna är mycket positiva till att kommunicera Sommarlov via sociala medier.

- Vår publik vet ju verkligen hur man använder sig av olika sociala medier. De håller kontakt med oss och vi kan se vad som fungerar och inte fungerar, vad barnen gillar och inte gillar. Det är väldigt roligt att få den responsen direkt, säger Rijal.

Farah och Rijal tycker även att sociala medier öppnar upp för dialog och en tvåvägskommunikation som betyder mycket för både barnen och dem själva.

- På instagram är det så mycket fram och tillbaka. Barnen kan hashtagga oss så vi direkt kan gå in och gilla eller kommentera deras bilder. Det är så fint att man kan ha en så nära relation. Det är inte bara att barnen tittar på oss utan vi ser dem också, säger Farah.

Mysteriet på Barnkanalen

Mysteriet på Barnkanalen (foto: SVT)

”Mysteriet på Barnkanalen”

I år kommer det sändas ett helt nytt program som interagerar mycket med webben. ”Mysteriet på Barnkanalen” är ett lekprogram där många av Barnkanalens profiler medverkar.

I varje avsnitt händer det något där programledarna tillsammans med tittarnas hjälp ska försöka lösa mysteriet.

Varje måndag sänds ”Mysteriet på Barnkanalen” och redan på måndagseftermiddagen kan man gå in på Barnkanalens webbsida och få ledtrådar, intervjua och rösta på vem man tror är den skyldige. På tisdagen avslöjar de vem det är.

Ingen slump bakom framgången

- Det är fantastiskt kul att Sommarlov har blivit en sådan framgång och som bara växer och växer för varje år, men det är inte bara av en slump. Bakom det fina resultatet ligger många år av hårt arbete för att göra det så bra som möjligt, säger projektledaren Jan Persson.

Premiär för Sommarlov: Måndag 8 juni kl. 9.00 i Barnkanalen

Fakta:

Premiär för Sommarlov är måndag 8 juni kl. 9.00 i Barnkanalen

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör