15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 2 juni 2015 09:30 - Uppdaterad 3 juni 2015 12:12

Olov Carlsson slutar på SVT

Olov Carlsson, chef för nyhetsdivisionen, lämnar SVT.

– Olov är en erkänt duktig ledare, både inom SVT och i branschen. Han har drivit genomgripande och innovativa förändringsprocesser vilket bidragit till den starka position som SVT har i dag inom sport, nyheter och samhällsprogram, säger vd Hanna Stjärne.

Olov Carlsson

Olov Carlsson

Efter tio år i SVT:s företagsledning och på flera olika chefsposter lämnar Olov Carlsson nu SVT.

– När jag tillträdde som chef för SVT Nyheter & Sport för åtta år sedan stod vi inför stora utmaningar. Vi behövde bland annat stärka vår kvalitet, bli effektivare och framförallt möta den digitala revolutionen. I dag kan jag stolt konstatera att vi har kommit långt på den resan och att vi av broadcasters runt om i världen pekas ut som föregångare. Det har varit oerhört roliga – och bitvis slitiga – år.
– Jag har börjat känna att det är dags för mig att hitta på något annat. Och när vi diskuterat saken har vi gemensamt kommit fram till det beslutet. Det nya medielandskapet utmanar oss varje sekund och det fyller mig med energi. Jag ser fram emot att testa på något nytt, säger Olov Carlsson.

Olov Carlsson, 47, började på SVT för ganska exakt tio år sedan och har därförinnan arbetat på bland annat TV4, Sveriges Radio och Piteå-Tidningen.

Olov Carlsson slutar vid SVT den 31 augusti. Från den 1 augusti och fram till den 30 september är Ulf Johansson, programchef riksnyheterna, tf divisionschef. Den 1 oktober tillträder Anne Lagercrantz som ny divisionshef.

– Olovs arbete har stärkt SVT Nyheter & Sport på alla plattformar och gett en solid grund att ta nästa steg ifrån. Under hans tid har till exempel nya produktionsmetoder tagits fram, satsningar har gjorts på originaljournalistik och på framtida arbetsformer. Den senaste utvecklingsprocessen har också varit den mest omfattande – att förändra och stärka SVT:s regionala bevakning. Bland annat har det lett till att orter som Helsingborg och Södertälje för första gången har egna nyhetsprogram och sajter, säger vd Hanna Stjärne.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör