15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ann Heberlein

Ann Heberlein i Mina två liv. (Foto: SVT)

Publicerad 27 maj 2015 16:57 - Uppdaterad 29 maj 2015 22:40

Positiva reaktioner efter premiären av ”Mina två liv”

Responsen från publiken var enorm efter premiären av den nya dokumentärserien ”Mina två liv” på tisdagskvällen.

I serien möter Ann Heberlein, som själv har en bipolär diagnos, andra drabbade. Programmet möttes av både positiva, varma och känslofulla reaktioner.

- Jag är så tacksam över all kärlek och värme som skickats i min riktning efter att första programmet sänts, skriver Ann Heberlein på svt.se.

Inför premiären fick dokumentärserien stor uppmärksamhet i media. Både Aftonbladet och Rapport gjorde omfattade inslag om ”Mina två liv” och i Metro skrev Ann Heberlein en debattartikel som publicerades samma morgon som premiären. Sveriges Radio lyfte även serien flera gånger i både P1 och P4.

Stor respons på chatten

Efter avsnittet anordnades en chatt där Ann Heberlein, Ann-Linn Guillou, producent för serien och Simon Kyaga, psykiater, svarade på tittarnas frågor.

Totalt kom det in 1 100 frågor till chatten där många frågade om sjukdomen i sig samtidigt som mycket fokus låg på känslor och tacksamhet till serien:

Inna: Äntligen vågar jag ta emot experthjälp. Har haft så svårt att acceptera. Tack för programmet. Nu tänker jag inte streta emot längre. Livsviktigt program ikväll!

Ann Heberlein: Inna! Det gör mig glad att höra. Kärlek!

Uppmärksamhet i sociala medier

”Mina två liv” fick även stor spridning på Twitter och Facebook. På flera av SVT:s Facebook-konton nådde postningar om ”Mina två liv” över 100 000 personer styck och på Twitter var aktiviteten hög med över 1000 tweets om programmet.

Under hashtaggen #minatvåliv strömmade det in positiva reaktioner och tankar.

” Ibland ser man tv-program som liksom förändrar en inifrån. Som fantastiska #annheberlein i #minatvåliv på @svt - helt otroligt!” ‏(SVT:s Twitterkonto)

”Tack SVT för ett väldigt bra program. Både mycket gripande och hoppfullt. Så viktigt att vi pratar om psykisk ohälsa.” (SVTs Facebook-sida)

Fina recensioner

Jag lärde mig mycket av de här samtalen – och hur ofta lär vi oss någonting av ett tv-program numera?” skriver Johan Croneman i en krönika på DN.

Även i en recension från Maria Näslund på Expressen hyllas ”Mina två liv”.

Det är starkt och helt omöjligt att inte bli berörd. Samtidigt finns det plats för humor och skratt i samtalen, vilket gynnar det stora allvaret bakom. Produktionen är snygg och genomtänkt i minsta detalj, och just det gör mig alldeles glad. Ska man få människor att våga prata om något svårt så är det precis så här man ska börja.”


Nästa avsnitt av Mina två liv sänds tisdag 2 juni kl 21.00 i SVT1

Fakta:

I dokumentärserien Mina två liv möter Ann Heberlein, som själv är bipolär, andra som också är drabbade.

Serien sänds 26/5, 2/6 och 9/6 kl 21.00 i SVT1. Programmet finns även på SVT Play.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

15 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör