6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 26 maj 2015 07:00 - Uppdaterad 26 maj 2015 16:59

Albert Svanberg ny chef för SVT Programetik

Albert Svanberg slutar som divisionschef för allmän-tv och tillträder som ny chef för SVT Programetik 1 september. Han efterträder Jan Axelsson.

- Jag brinner för public service och för publicistiska frågor av alla slag och att få efterträda Jan Axelsson i den här rollen känns både hedrande, roligt och väldigt spännande, säger Albert Svanberg.

Albert Svanberg

Albert Svanberg

- Under Alberts tid på Allmän-tv har en målmedveten satsning på programutveckling lett till att flera nya framgångsrika programformat tagits fram. Det har också bland annat gjorts - och görs - satsningar som har stärkt mångfalden och skapat effektivare produktioner. Jag är mycket glad över att Albert nu blir Jan Axelssons efterträdare som chef för Programetik, säger vd Hanna Stjärne.

- Albert är en värderingsstyrd och klok person som har goda förutsättningar  hjälpa SVT hitta rätt i svåra publicistiska frågor. Han är även en god kommunikatör och utbildare, och med den breda publicistiska erfarenhet han har från olika roller och genrer är han väl kvalificerad att stötta och ge råd inom alla SVTs verksamhetsområden. Jag ser fram emot att arbeta med Albert och se honom utveckla SVT programetik tillsammans avdelningens kvalificerade och kompetenta medarbetare, säger Jimmy Ahlstrand, chef SVT Strategi.

Fakta:

Albert Svanberg tillträder som chef för SVT Programetik den 1 september

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör