21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
"Familjer på äventyr" säljs på mässan i Cannes.

"Familjer på äventyr" säljs på mässan i Cannes. (foto: SVT)

Publicerad 13 april 2015 10:00 - Uppdaterad 17 april 2015 16:00

Rekordmånga nya SVT-dokumentärer till MIP

Idag börjar världens största tv-mässa i Cannes, MIP, med cirka 11 000 deltagare från över 100 länder.

SVT Sales har med sig inte mindre än åtta nya dokumentärer till försäljning, alltifrån feelgood-filmer till undersökande reportage.

Mässan pågår 13-16 april och Vipåtv bevakar på plats i Cannes.

Nya dokumentärer i årets katalog är dokumentärserierna ”Modellpojkar” och ”Modellflickor”, samt dramakomedin ”Taxi”. Med till mässan följer även livsstilsformaten ”Niklas mat”, ”Husdrömmar” och ”Familjer på äventyr”.

Kristina Lindströms dokumentärserie om Astrid Lindgren blev en stor tittarsuccé under gångna julen, med en tittartidsandel på 34,5% i snitt. SVT Sales tar med serien till MIP, och inom kort kommer det även finnas en 90-minutersversion till försäljning.

Svenskt callcenter

”Hallå Dakar” är en varm och humoristisk film av Magdalena och Marcus Rosen, om ett svenskt callcenter som öppnar i Senegal.

Tom Alandhs film ”Gymnasten som lärde sig gå” handlar om den lovande gymnasten Marcus Lilliebjörn, som bröt nacken under ett träningshopp. Läkarna sa att han aldrig skulle kunna gå igen, men Marcus ville annorlunda.

”Greklandsresan”, av Eva Löfroth och Ulric Bellman, är en riktig feelgood-film om eldsjälen Dimitrios ”Tackis” Sahpekidis som ordnar en resa till Grekland för 18 svenska pensionärer. Filmen träffade tittarna rakt i hjärtat och den har delats 24 000 gånger på Facebook, enligt sajten Best of SVT (tvåan på topplistan har 7 000 delningar, som en jämförelse).

Khao Lak

Jens Linds personliga dokumentär ”Khao Lak” handlar om följderna av tsunamikatastrofen 2004, och om hur vi som turister påverkar de platser vi reser till och älskar.

”En farlig idé”, av Peter Löfgren, handlar om den växande fredsrörelsen i Israel-Palestina-konflikten. I filmen möter vi människor från båda sidor som förlorat nära anhöriga, men som ändå väljer försoning framför hämnd.

Nadia Dybergs ”Madonnafallet” är en skakande film om en brutal rumänsk liga, som ägnar sig åt trafficking och sexslaveri i Göteborg.

Sara Bulls ”Året med kungafamiljen 2014” är alldeles nyligen upptagen till försäljning och den har redan sålts till Medialaan i Belgien and ¡Hola! TV i Latinamerika.

Dramakomedin Taxi

Webbserierna ”Modellflickor” och ”Modellpojkar”, av Nathanael Goldman, följer svenska modeller på fotojobb och modevisningar över hela världen.

Dramakomedin ”Taxi” är även den producerad för webben och handlar om medelklassparet Magnus och Alice. Deras förhållande har kommit till ett vägskäl och under parets ständiga taxiresor lär vi känna dem, i nöd och lust. Felix Herngren har regisserat efter manus av Andreas T Olsson, som också spelar Magnus i serien.

Senaste säsongen av ”Niklas mat” tas med till mässan, både som färdiga program och som format. Till formatförsäljning finns även ”Husdrömmar” och ”Familjer på äventyr”.

SVT Sales digra programkatalog har även uppmärksammats internationellt, av branschsajten TBI Vision: http://tbivision.com/miptv/2015/04/svt-goes-big-on-docs-in-cannes/415282/länk till annan webbplats

MIP-mässan äger rum 13-16 april i Cannes och helgen före är det extra fokus på dokumentärer under det evenemang som kallas MIPDOC. Cirka 11 000 deltagare från över 100 länder väntas till vårens upplaga av MIP.

Fakta:

MIP-mässan äger rum 13-16 april i Cannes och helgen före är det extra fokus på dokumentärer under det evenemang som kallas MIPDOC. Cirka 11 000 deltagare från över 100 länder väntas till vårens upplaga av MIP.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör