21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Henrik Hartmann, Marianna Widmalm och Kristian Martikainen.

Henrik Hartmann, Marianna Widmalm och Kristian Martikainen.

Publicerad 13 mars 2015 14:03 - Uppdaterad 17 mars 2015 06:54

Nordvision fortsätter tre år till

Nordvisions-sekretariatet (NVS) fortsätter sin verksamhet hos Danmarks Radio i Köpenhamn fram till 2018.

- Nordvisionssekretariatet har gjort ett otroligt bra arbete de senaste åren. Därför var det naturligt att be NVS fortsätta tre år till, säger Lena Glaser, programdirektör för SVT och ordförande för Nordvision.

De nordiska mediedirektörerna har beslutat att förlänga avtalet med Henrik Hartmann som generalsekreterare för Nordvisonssamarbetet. Samtidigt fortsätter även sekretariatets två övriga medarbetare Marianna Widmalm (SVT) och Kristian Martikainen (Yle) sitt arbete i Köpenhamn. 

- Vi ser att Nordvisionssamarbetet har utvecklats under åren och det känns viktigt att bygga vidare på den erfarenhet man har tillägnat sig för att utveckla flera dimensioner i samarbetet framöver, säger Lena Glaser.

2014 - bästa året

Sett till samtliga parametrar blev 2014 det bästa året någonsin för NSV. Aldrig tidigare har antalet samproduktioner och utbyten av program, arkivklipp och nyheter - samlat eller var för sig – varit högre. 

- Det är självklart väldigt glädjande att sekretariatet fortsätter ytterligare 3 år i Köpenhamn, men ännu mer glädjande är det att vårt samarbete hela tiden utvecklas positivt. Det fina resultatet för 2014 och den positiva utvecklingen beror på många medarbetares samarbete i de sex nordiska TV- och mediebolagen. Medarbetare som tydligt strävar efter att samarbeta och finna spännande lösningar, säger Henrik Hartmann, chef för NVS.

1996 - 2006 låg Nordvisionssekretariatet i Oslo hos NRK. Sedan 2006 har sekretariatet varit placerat hos DR i Köpenhamn.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör