6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i sitt tjänsterum på kulturdepartementet. (Foto: Henrik Montgomery / TT)

Publicerad 9 februari 2015 12:16 - Uppdaterad 11 februari 2015 15:35

Kulturministern: Ingen anledning ändra systemet med tv-avgift

I en intervju i Expressen säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke att det inte finns någon anledning att ändra på systemet med tv-avgift.

I intervjun säger hon:

– För mig har det alltid varit självklart att man inte ska pilla i onödan i fungerande system. I dag har RIKAB som tar in tv-licensen all time high när det gäller människors betalningsvilja.

- Och public service har aldrig haft så höga förtroendesiffror för det som de sänder ut, vilket vi ska vara väldigt stolta och glada för - alla vi skattebetalare.

Utvecklingen

På en fråga om hur hon ser på utvecklingen av streamad tv kontra traditionell tv-tablå, tror hon att själva tv-begreppet kommer att omvärderas framöver. Hon är inte säker på att det ens kommer att finnas tablå-tv om tio år:

- Utvecklingen har gått så oerhört snabbt. Det märker jag när jag talar med programbolagen, public service-bolagen inte minst. Men också med Casten på TV4. Det går väldigt väldigt snabbt.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör