6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Radions gamla kontrollrum är nu omgjort till redigering och sammanträdesrum för SVT Nyheter Halland.

Radions gamla kontrollrum är nu omgjort till redigering och sammanträdesrum för SVT Nyheter Halland. (foto: Jan Pettersson)

Publicerad 6 februari 2015 10:00 - Uppdaterad 6 februari 2015 14:49

Halmstad-lokalerna klara: ”Nu kliar det i fingrarna att börja”

Drygt två månader kvar till start. Nu färdigställs det ena efter det andra inför den 12 april då den nya regionala nyhetsorganisationen börjar gälla.

I Halmstad har redaktionslokalerna precis blivit klara och datorerna kopplades in i veckan.

- Ja, nu kliar det verkligen i fingrarna att få börja med det konkreta nyhetsarbetet, säger redaktör Marie Sjöberg.

Marie Sjöberg

Marie Sjöberg

SVT:s redaktionslokaler i Halmstad har precis färdigställts av SVT Fastighet och här ska SVT Nyheter Halland starta den 12 april.

Lokalerna tillhörde tidigare SR P4 Halland och var skivarkiv, musikstudions kontrollrum och teknikens arbetsrum, men hela huset har en äldre - och även central - historia i staden.

- Huset vi nu sitter i är en fantastisk fastighet som en gång inrymde telegrafstationen i staden. Här arbetade hundratals kvinnor med att koppla telefonsamtal härs och tvärs. Man kan säga att vi fortsätter på temat kommunikation, säger Marie Sjöberg, som precis har flyttat in.

Teamet bakom färdigställandet av lokalerna.

Teamet bakom färdigställandet av lokalerna: Fr v: John Holmqvist, fastighets/säkerhetschef, Adam Sjögren, byggansvarig, Marie Sjöberg, redaktör, Lotta Edin, redaktionschef, Ola Carlsson, elinstallatör, Henrik Andersson, SVT Teknik. Sittande: Wulf Fricke, fastighetsvärd och Jan Pettersson, byggprojektledare.

Nyanställda reportrar

Idag är de två kollegor på plats, Marie Sjöberg och redaktionschef Lotta Edin, men på måndag börjar två nyanställda reportrar: Julia Atiyeh och Kajsa Lind. Så småningom kommer även reportrarna Jesper Larsson och Anders Fall, båda från SVT i Göteborg.

- Halmstadredaktionen kommer fram till den 1 juli att arbeta tillsammans med den befintliga och rutinerade Varbergsredaktionen med Sofia Nordén, Peo Stjärnered, Jimmy Kirvesmäki och Emma-Karin Björk. Därefter är det redaktionen i Halmstad som gör Hallandsnytt och Varbergsredaktionen kommer att stängas, berättar Marie Sjöberg.  

Totalt kommer redaktionen på SVT Nyheter Halland att bestå av 9 personer, varav 7 är reportrar, men alla rekryteringar är ännu inte klara.

Huset i Halmstad

SVT:s nya lokaler ligger i den gamla telegrafstationen i Halmstad.

”Mediehus”

Halmstad-redaktionen är nu grannar i huset med P4 Halland.

- Det är väldigt roligt med många glada och goa radiokollegor som vi bland annat delar kök med. Kul att vara ett riktigt "mediehus" här i Halmstad, säger Marie Sjöberg.

Marie jobbade tidigare på TV4 Halland, och satt faktiskt i samma hus men en trappa ner, och tycker att få chansen att vara med och bygga upp en ny tv-redaktion i Halmstad känns både fantastiskt och även otippat.

- Ja, inte minst känns det viktigt ur publicistisk och samhällelig synvinkel då TV4 stängde merparten av de lokala redaktionerna och den lokala journalistiken blev lidande. Nu tar SVT vid med sin stora lokala satsning och det känns väldigt bra i magen jämfört med hur man som journalist kände för ett år sedan.

Torrkörning

Men innan det journalistiska arbetet tar vid är det mycket praktiskt som måste fungera.

- Just nu är det fullt upp med både inredning, nya rutiner och nya tekniska system som vi snabbt måste lära oss. Nu väntar torrkörning i olika variationer inför 12 april då vi kör igång på allvar!

Redaktionsloka

...och nu ny redaktionslokal.

SR:s skivarkiv

Tidigare var det SR:s skivarkiv...

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

12 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör