19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
SVT-montern på jobbmässan. (foto: Annica Ragert)

SVT:s representanter i SVT-montern var fr v: Mine Alghazi, rekrytering- och employer brandkonsult, Ninva Teymur, löneadministratör på SVT Lön och Gabriella Ekström, HR-chef på Allmän-TV. Från SVT Kommunikation deltog företagskommunikatör Annica Ragert.

Publicerad 3 februari 2015 07:00 - Uppdaterad 5 februari 2015 09:38

Stort intresse för SVT som arbetsgivare

Bland de tiotusen besökare som deltog på Bazarens jobbmässa i Kulturhuset i Stockholm förra veckan, var det många som kom förbi SVT:s monter.

För att prata jobbmöjligheter, för att ställa frågor om public service - och för att prata med SVTi:s utvecklare som satt och jobbade.

Båda dagarna, 29 - 30 januari som jobbmässan pågick, var det en strid ström av besökare vid SVT:s monter. Många ställde frågor om SVT, som företag och arbetsgivare, andra undrade vad SVT behöver för arbetskraft i framtiden - eller hur man blir programledare.

När de två dagarna var över hade SVT en tjock bunt med CV:n som människor hade kommit och lämnat in spontant i montern.

Knyta kontakter

SVT representerades av SVT HR, SVT Kommunikation och SVTi och syftet med deltagandet var bland annat att visa upp SVT som företag och knyta kontakter med framtida medarbetare.

– Om vi vill fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och lyckas rekrytera vår framtida kompetens måste vi synas i olika arbetsmarknadssammanhang, som till exempel detta, menar Gabriella Ekström, HR-chef på allmän-TV.

Utvecklare från SVTi

SVTi hade också utvecklare från SVTi som på plats satt och jobbade och visade hur utvecklingsarbetet med SVT Play går till.

Det lockade många som kom och ställde frågor. När mässan var över hade SVTi knutit flera intressanta kontakter.

SVTi:s utvecklare sitter och jobbar i montern.

"Här sitter vi och utvecklar SVT Play. Stör oss gärna" löd uppmaningen från utvecklarna Sara Smedman, Jakob Rahm och Lisa Ring från SVTi som satt och jobbade i montern. (foto: Annica Ragert)

"Otroligt givande dagar"

Gabriella Ekström var nöjd när hon summerade mässan och SVT:s deltagande:

- Ja, det har varit otroligt givande dagar, framför allt ur ett mångfaldsperspektiv. Förhoppningsvis har människor som kanske inte sett SVT som en potentiell arbetsplats nu fått upp ögonen för oss. Vi har också knutit kontakter med några mångfaldsnätverk vilket är mycket värdefullt.

Mångfaldsfrågor

Ylva Wrigstad från talang- och mångfaldsprojektet inom ATV i Stockholm, håller med:

 - Det var värdefullt att SVT visade sig för andra företag som också arbetar med mångfaldsfrågor. Jag kommer att bygga vidare på flera av kontakterna jag knöt och har även fått kontakt med ett antal intressanta mångfaldstalanger som jag ser kan passa in i framtida rekryteringar. 

Bazaren

Bazaren är ett samarbete mellan privat och offentlig sektor samt den akademiska världen.

Ungefär 10 000 personer besökte de tre avdelningarna Jobb, Utbildning och Starta eget 29-30 januari då mässan pågick på Kulturhuset i Stockholm.

Fakta:

SVT deltog på jobbmässan Bazaren 29-30 januari, som är ett samarbete mellan privat och offentlig sektor samt den akademiska världen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

17 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör