7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 26 januari 2015 12:52 - Uppdaterad 28 januari 2015 13:35

”Låt även kommersiell TV ta del av licensmedel”

Tevefolket, där bl a TV4, MTG och SBS är med, föreslår att även andra TV-bolag än SVT ska få del av pengarna som kommer in med TV-avgiften.

I sitt yttrande gällande Public service på mediemarknaden och förhandsprövning m m skriver branschorganisationen Tevefolket till Myndigheten för Radio och TV, bl a:

”Som med all offentligt finansierad verksamhet måste även public service-företagets genomförandeförmåga av sitt uppdrag utvärderas. Från ett samhällsekonomiskt perspektiv finns det anledning att på detta sätt analysera om medelstilldelningen givit de resultat man som medborgare kan ställa.”

"Ge tittarna optimal valuta"

Tevefolket vill diskutera att även andra bolag borde kunna få del av TV-avgiften.

”I en föränderlig mediemarknad borde frågan om att konkurrensutsätta viss medelstilldelning särskilt uppmärksammas. Detta i syfte att säkerställa att ge tittarna optimal valuta för sina avgifter. Konkret skulle det kunna ske genom att en initialt mindre del av rundradiofondens medel gjordes tillgängliga  även för andra TV-bolag än SVT att söka medel från och på så sätt även i den kommersiella sektorn möjliggöra viss smalare programproduktion.”

Bakom Tevefolket står TV4-Gruppen, MTG TV och SBS TV.

Genomföra intervjuer

Synpunkterna ska utgöra en del av underlaget i en rapport, som MRTV ska komma med ett utkast till, under våren. MRTV ska utöver de skriftliga svar som nu kommit in också genomföra intervjuer med företrädare för de olika branschaktörerna.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör