15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Programledare Mats Nyström och redaktör Tobias Alsing i nya Sportspegelstudion.

Programledare Mats Nyström och redaktör Tobias Alsing i nya Sportspegelstudion.

Publicerad 16 januari 2015 14:56 - Uppdaterad 20 januari 2015 10:25

Premiär för nya Sportspegeln

Ny studio. Ny grafik. Fler egna nyheter och avslöjanden. Och ett ännu tydligare fokus på de viktigaste sportberättelserna från Sverige och utlandet. 

Det är grunderna i nya ”Sportspegeln” som hade premiär på söndagkvällen. 

Så ser Sportspegelns nya logga ut.

Så ser Sportspegelns nya logga ut.

Nya Sportspegeln har ny grafik i ny studio med de nya färgerna vitt och rött - och programledare är Mats Nyström, Marie Lehmann, Yvette Hermundstad, Jane Björck och Maria Wallberg. 

- Att bevaka idrott handlar idag inte enbart om mål och resultat. Allt flyter samman, idrott, samhällsfrågor, religion, ekonomi.  Och det är vårt uppdrag gentemot publiken att förklara och fördjupa en mer komplex omvärld, säger Patric Hamsch, projektledare för SVT Sports nyhetsplattformar online och i broadcast. 

Tydlig förändring

Självklart har nya ”Sportspegeln” med de bästa bilderna och händelserna från de stora nationella och internationella serierna och tävlingarna. För de som inte följt med i nyhetsflödet under söndagen ska en titt på Sportspegeln räcka för att bli uppdaterad på det senaste och mest intressanta som hänt.  Men tittarna kommer också märka av en tydlig förändring.

Patric Hamsch

Patric Hamsch

- Det blir mer tid i sändningen till just reportagen, både nyhetsreportaget där vi vill skildra det som är stort och omtalat just för tillfället. Men också det mer tidlösa reportaget. Vi vill fortsätta leda utvecklingen i sportberättandet och vi vet att reportagen, berättelserna om de stora stjärnorna, det okända fenomenet, en idrottares tuffa specialträning och vardag är betydelsefulla för vår publik, säger Patric Hamsch.

SVT:s korrespondenter

Sportspegeln gör dessutom en satsning tillsammans med SVT Nyheters stora korrespondentnät.

Reportrarna ute i världen kommer att göra reportage från sina bevakningsområden och tittarna kommer få veta mer om vad som händer inom idrotten i länder som USA, Italien, Egypten, Sydafrika, Japan, Indien och Mexiko. 

Mer regionalt samarbete

Dessutom har Sportspegeln inlett ett närmare samarbete med SVT Nyheters regionala program. Också det för att få de mest intressanta sportberättelserna från norr till söder i Sverige. Och egna nyheter.

- SVT Nyheter finns över hela Sverige och det är styrka för vår publik. Vi kan samarbeta om allt ifrån rörliga bilder på matcher och tävlingar - men också granskande och avslöjande journalistik. Vi har två granskningar på gång med SVT:s regionala redaktioner, resultatet av det planerar vi att publicera senare i vinter, säger Patric Hamsch.

Sportspegeln är ett av Sveriges äldsta program och hade premiär den 6 januari 1961.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

15 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör