15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Bolibompa-draken får ett eget program. (Foto: Janne Danielsson)

Bolibompa-draken får ett eget program. (Foto: Janne Danielsson)

Publicerad 12 januari 2015 07:00 - Uppdaterad 13 januari 2015 11:27

Bolibompa görs om

Idag görs Bolibompa i Barnkanalen om. Dels startar Morgonshowen klockan 7.00, ett nytt direktsänt morgonprogram, och dels är det premiär för Bolibompa-drakens nya program klockan 18.00.

Tidigare har både morgonprogrammet och kvällssändningen i Barnkanalen gått under namnet Bolibompa, något som enligt Barnkanalens chef Safa Safiyari varit förvirrande för de minsta barnen. Nu blir det därför enbart kvällssändningen som kommer heta just Bolibompa.

Klockan sju på mornarna kommer det istället bli en och en halv timmes direktsänd underhållning i form av ”Morgonshowen” med programledarna Markus Granseth, Doreen Månsson, Farzad Farzaneh och Sara Edwardsson.

Programledarna för Morgonshowen: Markus Granseth, Sara Edwarsson, Farzad Farzaneh och Doreen Månson.

Programledarna för Morgonshowen: Markus Granseth, Sara Edwarsson, Farzad Farzaneh och Doreen Månson. (Foto: Janne Danielsson)

- Det som är så coolt med Morgonshowen eftersom den är direktsänd är att vi verkligen kommer att kunna maximera tittar-interaktiviteten, säger programledaren Markus Granseth.

- Jag är nyfiken på hur folk har det vid köksborden där hemma vid frukost. Kanske kan vi få kolla in och äta frukost med någon familj via videolänk, eller att få rapporter om tänder som precis lossnat ur munnen.

Draken får eget program

Klockan 18.00 är det premiär för nya Bolibompa, där den välkända Draken har fått ett eget hus i den ombyggda Bolibompastudion.

I drakens hus kommer även programledarna Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo att bo.

Programmet blir en halvtimma långt och tanken med omstöpningen av Bolibompa är enligt Safa Safiyari att nå de allra yngsta tittarna.

– Vi vill fortsätta att vara förstahandsvalet för alla förskolebarn. Draken är viktig för dem och för oss och därför sätter vi Draken i fokus i det framtida Bolibompa, säger han.

Morgonshowen: start måndag 12 januari kl 07.00-08.30 i Barnkanalen

Bolibompa: start måndag 12 januari kl 18.00 i Barnkanalen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör