19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 7 januari 2015 18:15 - Uppdaterad 12 januari 2015 16:27

SVT beredd att höja säkerhetsnivån

SVT har i dagsläget inte höjt säkerheten med anledning av terrordådet mot tidningsredaktionen Charlie Hebdo i Paris på onsdagen då 12 personer dödades, men vidtar åtgärder direkt om Säpo bedömer att hotbilden förändras.

- Väktarna på SVT är informerade och vi är beredda att anpassa säkerhetsnivån om vi får direktiv, säger Johan Ribberheim, säkerhetsansvarig på SVT.

I oktober 2010 såg Säpo ett ökat terrorhot mot Sverige och höjde då beredskapen från lågt till förhöjt hot - en trea på en femgradig skala – och den nivån gäller fortfarande.

- Det finns inga signaler som tyder på ökat hot mot SVT i dagsläget, men jag vill aktualisera de besöksriktlinjer som råder på SVT över hela landet. Att alltid gå och hämta sitt besök vid entrén och efter avslutat möte följa personen tillbaka. Att alla besökare ska ha besöksbrickor och att inga utomstående får röra sig i SVT:s lokaler på egen hand, säger Johan Ribberheim och betonar alla medarbetares ansvar för den dagliga säkerheten på SVT.

"Väl rustat"

I en intervju med SVT Nyheter säger Ulf Johansson, som är ansvarig utgivare för SVT Riksnyheter, att SVT är väl rustat vad gäller hotbilder. Han var tidigare ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda som publicerade Lars Vilks uppmärksammade bilder av rondellhundar med profeten Muhammeds ansikte, något som ledde till stora konsekvenser såväl för tidningen som för honom själv.

– SVT har en väldigt professionell hantering både av säkerhetsfrågor och riskbedömningar både när det gäller personer som är ute och jobbar i världen och hur säkerheten kring själva SVT ser ut. För min del känns det som om SVT har ett väldigt bra och proffsigt arbete kring det här.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör