19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 30 december 2014 00:45 - Uppdaterad 12 januari 2015 16:26

Nya regionala nyhetsutbudet startar 12 april

Nu är det klart att starten av det nya regionala nyhetsutbudet blir den 12 april - trots att det inte blir något extraval.

- Vi har gjort om all planering för att passa det nya datumet, att då gå tillbaka till det ursprungliga datumet skulle innebära såväl mycket extrajobb som ökad risk för att något ska gå snett. Det vill vi inte riskera, säger Christina Ågren, programchef för regionala nyheter och minoritetsspråk.

Christina Ågren

Christina Ågren

2 mars var det ursprungliga datumet för starten av de nya regionala nyheterna, men som på grund av extravalet sköts fram till 12 april.

Nya programuppdrag

Den 12 april görs tablån om och alla regionala nyhetsredaktioner får nya sändningstider och nya programuppdrag då SVT går från 11 regionala nyhetsprogram och sajter till 21 egna regionala nyhetsprogram och sajter. Denna omställning berör alla regionala nyhetsredaktioner, nya som gamla.

Det nya programuppdraget innebär en ökad satsning på egen journalistik, större närvaro över dygnet och ett ökat fokus på samarbete mellan redaktioner och inom SVT Nyheter.

"Gigantisk satsning"

Olov Carlsson

Olov Carlsson

- Vi kommer att ha nyanställt närmare 70 journalister och kompetensutvecklat cirka 400 medarbetare innan starten i april. Det är en gigantisk satsning på lokal-och regional-journalistik som saknar motstycke i Sverige idag, säger Olov Carlsson divisionschef SVT Nyheter och Sport.

- Att få göra det i en tid då affärsmodeller skakar och våra publicistiska kollegor runt om i Sverige tvingas skära ner känns otroligt ansvarsfullt. Public Service har aldrig varit viktigare för demokratin än nu, fortsätter han.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör