13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Anna Hedenmo och Mats Knutson

Anna Hedenmo och Mats Knutson leder åtta partiledarutfrågningar samt slutdebatten den 20 mars. (foto: Carl-Johan Söder)

Publicerad 17 december 2014 09:49 - Uppdaterad 27 december 2014 12:10

SVT storsatsar inför nyvalet

SVT:s planering inför nyvalet pågår för fullt. Den 26:e februari hålls den första partiledarutfrågningen - och i Gomorron Sverige den 22 december lottas i vilken ordning utfrågningarna ska ske.

- Allt tyder på att det blir en het valrörelse. Vi ska ge svenskarna den bästa informationen, analysen och fördjupningen, säger Robert Olsson, programdirektör för nyheter och samhälle på SVT.

Valkompassen på svt.se är en lika självklar del som inför tidigare val, liksom att tittarna kan delta i debatten på sociala medier under #dinröst. När vallokalerna stänger klockan 20.00 den 22 mars presenterar SVT som vanligt även den stora vallokalundersökningen Valu.

Robert Olsson

Robert Olsson

- Även om nyvalet formellt inte är utlyst ännu startar vi planeringen. De klassiska, viktiga programmen sänds hos oss och vi kommer också sända program med andra tilltal och infallsvinklar på politiken, säger Robert Olsson, programdirektör för nyheter och samhälle på SVT.

- Många av våra mest erfarna medarbetare börjar nu jobba för att ge publiken en bred, spännande och engagerande valbevakning, säger Eva Landahl, programchef.

SVT har högst förtroende

SVT är svenska folkets viktigaste informationskälla, har högst förtroende och är den källa som är viktigast för hur man röstar i valet visar en undersökning från Novus.

I genomsnitt tittade svenskarna 335 minuter på SVT:s valprogram i senaste valet. Samtliga stora, bärande tv-program som partiledarutfrågningar, duellen mellan statsministerkandidaterna, slutdebatten och valvakan sänds i SVT.

Anders Holmberg

Anders Holmberg leder duellen mellan statsministerkandidaterna den 18 mars. (foto: Carl-Johan Söder)

Valet i SVT

  • 26 februari, start för åtta partiledarutfrågningarna. Sänds tisdagar, torsdagar och söndagar kl 20-21 i SVT1. Programledare: Anna Hedenmo och Mats Knutson. Samtliga partiledarutfrågningar följs upp morgonen därpå i Gomorron Sverige med bland annat telefonväkteri. SVT bjuder in de partier som sitter i riksdagen eftersom utfrågningarna både ska vara ansvarsutkrävande samt utforska vad partierna vill med sin politik.
  • 18 mars, duellen mellan statsministerkandidaterna. Programledare: Anders Holmberg.
  • 20 mars, slutdebatten med samtliga partier. Programledare: Anna Hedenmo och Mats Knutson.
  • 22 mars, "Sverige röstar" med rapporter från vallokaler i hela landet startar kl 07.55. Valvakan sänds från kl 18.15 till fram åt småtimmarna. Programledare: Claes Elfsberg och Camilla Kvartoft. Experter: statsvetarna Henrik Oscarsson och Katarina Barrling.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör