10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Programledare för Bolibompa

Programledare för Bolibompa, fr v: Nina Hjelmqvist, Yankho Kamwendo och Ayla Kabaca. (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 15 december 2014 06:00 - Uppdaterad 17 december 2014 09:32

Bolibompa görs om – med Draken i fokus

Bolibompa får en nystart nästa år. Dels kommer Bolibompa göras mer tillgängligt på olika plattformar och dels kommer de yngsta tittarna att få ett nytt direktsänt morgonprogram redan i januari.

Och Draken får ett helt eget program.

- Vi vill fortsätta att vara förstahandsvalet för alla förskolebarn. Draken är viktig för dem och för oss och därför sätter vi Draken i fokus i det framtida Bolibompa. Vi kommer dessutom göra Bolibompa ännu mer tillgängligt på olika plattformar under 2015, säger Barnkanalens chef Safa Safiyari.

Draken får ett liv

För tittarna har Draken alltid varit huvudperson i Bolibompa. Nu kommer denna välkända figur att få liv, i sitt eget program. Måndagen den 12 januari får tittarna veta var Draken bor, vad den jobbar med och vilka som bor i Drakens hus.

På varsitt våningsplan i Drakens hus flyttar Yankho Kamwendo och Nina Hjelmqvist in. Här bor också Ayla Kabaca, som i sina Bolibompanyheter analyserar och drar sina egna slutsatser av det som händer i huset och trädgården. I en annan del av huset bor Filmisarna som gillar att titta på tecknat.

Vad som är viktigt för en 3-åring

- Det är spännande att få ta fram ett format som riktar sig så specifikt till dom allra minsta tittarna, att få djupdyka i vad som är roligt, intressant och viktigt för en 3-4-åring, säger producenten Maria Bermann och fortsätter:

- Att Draken finns med som en levande figur känns på något sätt som en självklar utveckling av Bolibompa och det ska bli roligt att få bjuda in vår publik till Drakens värld.

Programledarna för Morgonshowen

Programledarna för Morgonshowen, Sara Edwarsson, Markus Granseth, Doreen Månson och Farzad Farzaneh. (Foto: Janne Danielsson)

Direktsänt morgonprogram

I samband med att Bolibompa blir mer anpassat för de allra yngsta tittarna startar Barnkanalen också ett nytt direktsänt morgonprogram.

I Morgonshowen, med programledarna Markus Granseth, Doreen Månsson, Farzad Farzaneh och Sara Edwardsson, finns de välkända inslagen almanackan, klädrejset och tandborstningen med.

Bolibompa-konceptet:

Det nya Bolibompa-konceptet är framtaget av: Maria Bermann, Oskar Mellander, Ylva Hällen, Frida Leksell och Erik Norwald.

Bolibompa:

  • Producent är Maria Bermann
  • Projektledare är Frida Boethius
  • Redaktör är Oskar Mellander

Morgonshowen:

  • Producent är Maria Bermann.
  • Projektledare är Frida Boethius​
  • Redaktörer är Stina Nyberg, Gabriel Gonzalez, Emelie Stenberg och Evanna Högberg

Bolibompa har premiär måndag 12 januari kl 18.00 i Barnkanalen.

Morgonshowen har premiär måndag 12 januari kl 7.00 i Barnkanalen

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

12 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör