15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Hela gruppen från SVT HR Lön.

Vinnarna: Fr v: Niklas Näsström, Karin Petersson, Natella Uzlenkova, Ninva Teymur, Mikael Ibrahim, Pernilla Svensson, Mauricio Mella och Martin Hansson. (foto: Marika Ireblad)

Publicerad 5 december 2014 07:00 - Uppdaterad 8 december 2014 14:02

SVT:s löneavdelning vann pris som Sveriges bästa

SVT:s löneavdelning fick på torsdagen ta emot Lag & Avtals stora pris som Årets Löneavdelning på Berns i Stockholm. Motiveringen löd ”avdelningen har mycket tydligt fokus på gemensamma mål.... och har en beundransvärd grundinställning att alla kan allt.”

- Vi är jättestolta över priset - det här är ju lönebranschens Kristallen! sa de glada efteråt.

I hård konkurrens med 23 andra svenska företag utsågs SVT:s löneavdelningen till Årets Löneavdelning av tidningen Lag & Avtal, Sveriges största tidning om arbetsrätt, på en branschkonferens i Stockholm den 4 december.

Karin Petersson

Karin Petersson

- SVT får ju ta emot så många priser och det känns så roligt att vi, som inte syns så mycket i företaget, också får pris för vårt arbete! Det här är ett kvitto på att vi arbetat rätt och stärker oss som grupp, säger löneadministratör Karin Petersson.

Hela motiveringen till priset löd:

”Stora lönepriset 2014 i kategorin Årets Löneavdelning går till en avdelning med mycket tydligt fokus på gemensamma mål. En ambition är att öka mångfalden inom såväl programutbudet som i personalsammansättningen. Anställda rekryteras utifrån ett kompetensbaserat perspektiv med fokus på mångfald. Gruppen arbetar självständigt utan chef och har en beundransvärd grundinställning att alla kan allt.”

Gruppen tar emot priset på scenen. (foto: Marika Ireblad)

SVT HR Lön tar emot priset på scenen av moderator och Lag & Avtals chefredaktör Lennart Kriisa (t v).

- Det här är jätteroligt och något vi kämpat för hela året. När vi satt här i fjol och tittade på prisutdelningen sa vi: ”Nästa år ska vi stå där!” Och så blev det, säger de.

Genomgått ett stålbad

Men det var långt ifrån självklart. För under året har löneavdelningen genomgått ett stålbad.

Den 23 februari i år startade den nya löneavdelningen på SVT efter att tidigare ha tillhört SRF. 2 ½ tjänster rationaliserades bort och gruppen var tvungen att se över processerna för att kunna utföra samma mängd arbete som tidigare.

- Vår resa har inte varit smärtfri, vi justerar vår riktning dagligen för att leverera bästa möjliga resultat. På kort tid har vi etablerat en ny stabil löneavdelning där vi får utveckla våra kunskaper, sa löneadministratör Niklas Näsström.

Han höll även höll ett föredrag på konferensen om aktivitetsbaserade arbetsplatser och lyfte fram hur lönegruppen, tack vare möjligheten att kunna jobba hemifrån ibland, skapat nya möjligheter och en flexibilitet i arbetet.

Niklas Näsström höll tacktal

Niklas Näsström höll tacktal och Mikael Ibrahim höll i buketten.

Fokus på mångfald

Mångfald är viktigt för SVT – och för löneavdelningen, något som också lyftes fram i motiveringen.

- SVT HR lön ligger i framkant i denna ambition både när det gäller etnisk bakgrund, och könsfördelning som historisk sett varit ett kvinnodominerande yrke, säger Martin Hansson, som är avdelningschef för HR Lön.

- Jag känner mig stolt varje dag för den här gruppens arbete. De blickar ständigt framåt, de är fokuserade och inte rädda för förändringar, fortsätter han.

Utbildning

Priset som Årets Löneavdelning består av ett diplom, blommor och 25 000 kronor.

- Pengarna kommer vi att använda till att utbilda oss i jobbet på något sätt, säger Mauricio Mella.

Avelningen SVT HR Lön består av:

Löneadministratörerna Niklas Näsström, Mauricio Mella, Mikael Ibrahim, Karin Petersson, Pernilla Svensson, Ninva Teymur, Natella Uzlenkova och Martin Hansson, chef.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

34 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör