6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ole Isak Mienna

Ole Isak Mienna som nu är chef för Sameradion blir också chef för SVT:s samiska verksamhet. (foto: Sveriges Radio)

Publicerad 5 december 2014 09:00 - Uppdaterad 8 december 2014 14:02

Sameradion och SVT Sapmi får gemensam redaktion

Ole Isak Mienna blir chef över den nya gemensamma redaktionen som bildas vid årsskiftet.

‒ Jag är jätteglad för att vi kommit fram till en bra överenskommelse som jag är övertygade om gynnar den samiska publiken. Tillsammans kan vi göra mer unik journalistik och bli än mer relevanta och angelägna, säger Christina Ågren, chef Regionala nyheter och minoriteter.

Förändringen är en fortsättning på det samarbete mellan Sameradion och SVT Sapmi som sedan 2009 finns kring nyheter och en gemensam webb.

Nu tas nästa steg genom att samordna radio- och tv-redaktionerna med en gemensam chef och en gemensam ledare för innehållsproduktionen för alla plattformar.

Ole Isak Mienna som nu är chef för Sameradion blir i och med detta också chef för SVT:s samiska verksamhet. Målet är att ge den samiskspråkiga publiken ett ännu starkare utbud av kvalificerad public service-journalistik.

‒ Genom en tydligare samordning med en gemensam chef skapar vi goda förutsättningar för att utveckla journalistiken eftersom vi kommer att använda resurserna mer effektivt sätt än vad som är möjligt idag, säger Eva Britt Lennelöf, chef för område Norr.

Publiknytta och genomslag

Ole-Isak Mienna har sin anställning hos Sveriges Radio. Som chef över dem gemensamma samiska redaktionen ska han verka för båda bolagens bästa, bland annat genom att skapa gemensamma publiceringsplaner för att uppnå största möjliga publiknytta och genomslag.

En ny tjänst som publiceringsredaktör kommer också att tillsättas. Den tjänsten kommer organisatoriskt att tillhöra SVT.

Överenskommelsen mellan Sveriges Radio och SVT gäller tillsvidare med sex månaders ömsesidig uppsägningstid. Samarbetet ska utvärderas årligen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör